GuidePedia

0
Αρωμα γυναίκας έχουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, που θα ανακοινωθούν σήμερα, αφού περισσότερες από 120 γυναίκες περιλαμβάνονται σε αυτά. Και αν δεχτούμε ότι ο θηλυκός εγκέφαλος είναι κατά τι πιο έξυπνος από τον αρσενικό, τότε ο Γιώργος Παπανδρέου έχει έναν επιπλέον λόγο να αισθάνεται αισιόδοξος για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος. Χθες ήταν έτοιμο το 90% των ψηφοδελτίων και σήμερα το μεσημέρι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο, θα επικυρώσει τις υποψηφιότητες και αμέσως μετά θα δοθούν στη δημοσιότητα....

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν «κλειδώσει» οι εξής υποψηφιότητες: Αννα Νταλάρα στη Β’ Αθηνών, Πέμη Ζούνη στην Α’ Αθηνών, Αννα Βαγενά επίσης στην Α’ Αθηνών, Αννα Φόνσου στην Α’ Αθηνών, Μαίρη Ακριβοπούλου στην Α’ Θεσσαλονίκης, Τόνια Αντωνίου στη Φθιώτιδα, Αρια Αγάτσα (δημοσιογράφος) στη Βοιωτία, Σοφία Γιαννακά στην Αιτωλοακαρνανία, Μαρία Θωμά στην Αχαΐα (στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί, αλλά είχε χάσει τη θέση της, γιατί αυτή την έδρα επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου), Ροδούλα Ζήση στη Μαγνησία. Επίσης το όνομα της Δάφνης Μπόκοτα ακουγόταν μέχρι αργά χθες βράδυ μεταξύ της Λάρισας (κατάγεται από την Αγιά) και της Α’ Πειραιώς, ενώ άτυχη ήταν η Βάνα Μπάρμπα.

Στο μεταξύ, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Πύρρου Δήμα, καθώς ο Ολυμπιονίκης δεν επιθυμεί να ριχτεί μάχη του σταυρού, αλλά να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Την τελική απόφαση θα λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου. Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε πως θα παραμείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις εκλογές του 2007. Ο κ. Παπαντωνίου, όπως και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, άφησε εμμέσως αιχμές για τη στάση της Ιπποκράτους στο θέμα της αξιοποίησής του.

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πιθανοί υποψήφιοι θα είναι, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Νίκος Κοτζιάς, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνουν ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης και ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης. Τέλος, μέχρι αργά το βράδυ χθες σε εκκρεμότητα παρέμενε η υποψηφιότητα του Χρίστου Βερελή στην Αιτωλοακαρνανία. Και για τον κ. Βερελή την τελική απόφαση θα λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τη διαφημιστική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ, μεγάλο ρόλο θα παίξει το Ιnternet, το youtube, to twitter και τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγινε και στις ευρωεκλογές. Τα σημαιάκια που θα κρατούν οι οπαδοί στις ομιλίες του κ. Παπανδρέου θα είναι από ανακυκλώσιμο υλικό, αφισοκόλληση δεν θα γίνει σε καμία προεκλογική δραστηριότητα, ενώ το κόμμα δεσμεύεται ότι θα αναλάβει τη δαπάνη καθαρισμού στους χώρους όπου θα γίνονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Γρίφος με τον Σημίτη

Σήμερα ξεκαθαρίζει η συμμετοχή του Κώστα Σημίτη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε δύο εισηγήσεις από στενούς συνεργάτες του σχετικά με τη συμμετοχή Σημίτη. Η πρώτη να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, αφού το ψηφοδέλτιο αυτό είναι «βιτρίνα του κόμματος», και η δεύτερη να είναι υποψήφιος στον πολύπαθο νομό Ηλείας, όπου ο κ. Σημίτης έχει και εξοχικό (στο Κορακοχώρι). Ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί την πρώτη θέση στο Επικρατείας και δεν αποκλείεται, αν δεν υπάρχει συμφωνία, ο κ. Σημίτης να είναι εκτός ψηφοδελτίων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top