GuidePedia

0
Εικόνες καταστροφής άφησαν πίσω τους οι χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 80 ετών που σάρωσαν επί ένα 48ωρο την Κωνσταντινούπολη και τη βορειοδυτική Τουρκία. Τριάντα ένας νεκροί είναι ο τελευταίος απολογισμός, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη εννέα ανθρώπων.
Τα έργα καθαρισμού άρχισαν την Πέμπτη μετά τη «μεγαλύτερη καταστροφή του αιώνα», όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν επισκεπτόμενος τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν σταματήσει, όμως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα φαινόμενα θα επαναληφθούν τις προσεχείς ημέρες.
Από τις καταιγίδες πλημμύρισαν δρόμοι και λεωφόροι και δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους. Επιστρατεύτηκε η αστυνομία και στρατιωτικά ελικόπτερα για να βοηθήσουν στις προσπάθειες απεγκλωβισμού.....
Διασώστες έφταναν στις πλημμυρισμένες περιοχές με βάρκες και ελικόπτερα «σήκωναν» εγκλωβισμένους από τις στέγες των σπιτιών.
Τριάντα ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν ακόμη για άλλους εννέα αγνοούμενους.
Μία πενταμελής οικογένεια, το ανδρόγυνο και τα τρία παιδιά τους, βρέθηκαν νεκροί κάτω από τους τόνους λάσπης που κάλυψε τη φάρμα τους στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.
Αλλο τραγικό περιστατικό, ο θάνατος 13 οδηγών φορτηγών όταν ξαφνικά εισχώρησε ένα κύμα από νερό και λάσπη στο χώρο στάθμευσης όπου κοιμούνταν.
Αλλες επτά γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό όταν παρασύρθηκε από τα νερά το φορτηγάκι που τις μετέφερε στη δουλειά τους.
Οι ζημιές σε κτίρια και υποδομές είναι τεράστιες. Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκε η δυτική (ευρωπαϊκή) πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όπου είναι γνωστό πως υπάρχουν προβλήματα με το σύστημα αποχέτευσης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top