GuidePedia

0
Με την υποβολή εκ μέρους του προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προτάσεων για γεφύρωση του χάσματος στις θέσεις των δύο πλευρών στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης άρχισε σήμερα η δεύτερη φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ότι οι προτάσεις αφορούν το θέμα της εκλογής προέδρου και αντιπροέδρου της Ομόσπονδης Κύπρου.
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις προτάσεις στην επόμενη συνάντηση, την ερχόμενη εβδομάδα. Είπε επίσης ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, στην κατ' ιδίαν συνάντηση που προηγήθηκε των διευρυμένων συνομιλιών, και το "περιστατικό", όπως το χαρακτήρισε, στο Λιμνίτη με τους προσκυνητές.
Ο κ. Χριστόφιας, μετά τη σημερινή συνάντηση, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν γεγονότα όπως αυτό του Λιμνίτη. Πρόσθεσε πως "είπαμε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω την υπόθεση Λιμνίτη και ό,τι συνέβη και να δούμε μπροστά, με την ευχή ότι από εδώ και πέρα δεν θα ξανασυμβούν παρόμοια πράγματα".
Εξάλλου, ο κ. Χριστόφιας δεν έκρυψε την ενόχληση και την απογοήτευσή του για διαρροές στον Τύπο εγγράφων, που δίδονται στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top