GuidePedia

0
Σχέδιο για τη μη αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Συγκεκριμένο σχέδιο για την αποτροπή διεθνούς αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο έχει θέσει σε εφαρμογή το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία αποκάλυψε η εφημερίδα "Haaretz".
Το έγγραφο περιλαμβάνει τις οδηγίες που έστειλε σε όλες τις ισραηλινές πρεσβείες στο εξωτερικό ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Ραφαέλ Μπαράκ, με το οποίο ζητεί συγκεκριμένη δράση, που αφορά τόσο την ενημέρωση και τον επηρεασμό της διεθνούς κοινής γνώμης όσο και κινήσεις για τη δημιουργία ρήγματος στο πλαίσιο των χώρων της ΕΕ και της Δύσης.
Το Τελ Αβίβ ζητεί από τις διπλωματικές αρχές του:
Να επιδιώξουν υψηλού επιπέδου επαφές με αξιωματούχους των χωρών διαπίστευσης. Κινητοποίηση των "πολλαπλασιαστών ισχύος", όπως είναι οι εβραϊκές κοινότητες και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. "Προσέγγιση" των ΜΜΕ των χώρων διαπίστευσης. Και τελικά σύνταξη ολοκληρωμένου και συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για κάθε χώρα διαπίστευσης, το οποίο θα υποβληθεί άμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών για τη διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου δράσης.
Το ισραηλινό ΥΠΕΞ έχει συστήσει και το "Φόρουμ για τον Σεπτέμβριο", τα μέλη του οποίου παρακολουθούν και αναλύουν τα κινήσεις των Παλαιστινίων και διαμορφώνουν το διπλωματικό και επικοινωνιακό σχέδιο δράσης".
Η βασική θέση που προβάλλει το Ισραήλ είναι ότι ενδεχόμενη μονομερής αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη ΓΣ του ΟΗΕ θα παραβιάζει τη βασική αρχή πολλών ψηφισμάτων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top