GuidePedia

0
Η κυβέρνηση Καραμανλή με τα 'μιράζ' παζάρεψε για την πΓΔΜ.
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, γράφει η Άλφα ΤΒ, ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση αγόρασε το ‘βετο’ στο Βουκουρέστι για να μην ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, με χρήματα που διέθεσε για αεροπλάνα, υποβρύχια, και πλοία.
Τα παραπάνω - σημειώνει το σκοπιανό κανάλι -  ήρθαν στο υπουργικό συμβούλιο που συνήλθε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρουέφσκι.


«Η Ελλάδα έδωσε παραγγελίες του στρατιωτικού υλικού, στη Γαλλία, όπου συμπεριλαμβάνονταν το θέμα της ονομασίας», επιβεβαίωσε ο υπουργός των Σκοπίων Αντόνιο Μιλισόσκι.

«Δυστυχώς η Ελλάδα μέσα σε μια κακή στιγμή- όπου άλλαζε η Αμερικανική Κυβέρνηση- χρησιμοποίησε τη στρατιωτική διπλωματία, θέτοντας όρους στις δαπανηρές συμβάσεις της, για προμήθεια όπλων. Στη συνέχεια, λόγω της οικονομικής της κρίσης, δεν μπορούσε να πληρώσει τις παραγγελίες και έγινε κατάχρηση του δικαιώματος της συναίνεσης, και φθάσαμε στη σημερινή De Facto κατάσταση» είπε ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας.

Στο λόγο του ο Μιλοσόσκι, δήλωσε ακόμη, ότι «ο νέος πρέσβης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, ακολουθεί τις οδηγίες της κυβέρνησής του και η στάση της χώρας του ως προς το ΝΑΤΟ είναι αμετακίνητη.

«Η συναίνεση πρέπει να εφαρμόζεται σε θέματα ουσίας και όχι, όπως η περίπτωση της πΓΔΜ, η οποία έχει αποφασίσει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ για να ενισχύσει την αρχιτεκτονική της συμμαχίας στην περιοχή».

Ο σκοπιανός ΥΠΕΞ, ανακοίνωσε ακόμη, ότι δεν θα υποστηρίξει το σερβικό ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη και ότι είναι αισιόδοξος για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του και περιμένει να λάβει θετική έκθεση από τις Βρυξέλλες.
http://echedoros-a.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top