GuidePedia

0
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση της δολοφονίας του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση της δολοφονίας του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ στις 17 Ιανουαρίου 2007 στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, η Τουρκία δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής του δημοσιογράφου αλλά και μετά τη δολοφονία του, δεν διεξήγαγε αποτελεσματική έρευνα. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Στρασβούργο, η τουρκική υπεράσπιση προέβαλε το επιχείρημα ότι ο Ντινκ δημοσίευε «κείμενα μίσους» και τον συνέκρινε με «ναζί ηγέτη». Τη διαφωνία τους με αυτή την υπερασπιστική γραμμή ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Δικαιοσύνης Νταβούτογλου και Εργκίν, ενώ ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έδωσε πλήρη κάλυψη στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, σχετικά με το χειρισμό της υπόθεσης.
Πηγή: Turkish Greek News

Δημοσίευση σχολίου

 
Top