GuidePedia

0
Ένα μεγάλο κεφάλαιο, στο σύγχρονο κράτος της Σερβίας, είναι το μεγάλο ερώτημα, κυρίως της νέας γενιάς, γιατί η Σερβία έμεινε έξω από τις ροές του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Σ’ αυτό το ερώτημα, σύμφωνα με κυβερνητικό δημοσίευμα της Σερβίας, ανέλαβε να απαντήσει ο Σέρβος υπουργός Διασποράς Σρεντζάν Σρέσκοβιτς (φωτό).
«Θα ανοίξουν τα μυστικά αρχεία του κομμουνιστικού καθεστώτος όπου μέσα σε αυτά καταγράφονται Σέρβοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για λόγους ασφαλείας.
Αυτό είναι ένα γεγονός, το οποίο ενδιαφέρει άμεσα τους απογόνους αυτών των Σέρβων που και αυτοί βρίσκονταν συνέχεια υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών του κομμουνιστικού καθεστώτος.
«Η υιοθέτηση αυτού του νόμου, αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό, κρατικό, αλλά και ιστορικό ζήτημα, γιατί εμπεριέχεται στην ετοιμότητα της σημερινής Σερβίας που πιστεύει στον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανθρώπινων αξιών» δήλωσε ο Σέρβος υπουργός της Διασποράς.

«Θα ρίξουμε άπλετο φως, ώστε να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε, το ρόλο που είχαν οι μυστικές υπηρεσίες του απολυταρχικού κομμουνιστικού καθεστώτος, καθώς και τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούσε επί μισό αιώνα, που τόσο αρνητικά, πράγματι, επηρέασε τις πολιτικές διαδικασίες της σύγχρονης Σερβίας, στην ενσωμάτωσή της στον σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», τόνισε ο Σρέσκοβιτς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top