GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Σημαντική και με πολύπλευρο ενδιαφέρον αναμένεται να είναι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΙΣΡΑΗΛ. Γίνεται σε μια φάση που οι σχέσεις του ΙΣΡΑΗΛ με την ΤΟΥΡΚΙΑ είναι στο ναδίρ, ενώ πληθαίνουν τα σύννεφα νέων συγκρούσεων στην Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ. Οι συναντήσεις με ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ-ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ-ΜΠΑΡΑΚ-ΛΙΒΝΙ κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές και ενδιαφέρουσες.
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ κόμμα του ΙΣΡΑΗΛ ανήκει στην ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ της οποίας προεδρεύει ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.(ο Υπουργός Άμυνας ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ το εκπροσωπεί στη ΔΙΕΘΝΗ). Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι διμερείς σχέσεις-το Παλαιστινιακό, η κατάσταση στη ΓΑΖΑ και στο ΛΙΒΑΝΟ, ενώ ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ θα ενημερώσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό για το πρόσφατο ταξίδι του στην ΑΙΓΥΠΤΟ, αλλά και για την τριήμερη επίσκεψι της Κ. ΑΣΤΟΝ στη περιοχή. Θα εξετασθεί και το πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας σε ζητήματα ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, αλλά και το ΚΥΠΡΙΑΚΟ.

Σε στρατιωτικό επίπεδο οι Ισραηλινοί πραγματοποίησαν προ διημέρου ασκήσεις με μεταγωγικά ελικόπτερα-μεταγωγικά αεροσκάφη και μαχητικά ελικόπτερα σε μια ευρεία περιοχή από την ΡΟΔΟ μέχρι ανοικτά του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. Τα ελικόπτερα δεν προσγειώθηκαν σε Ελληνικά αεροδρόμια , ενώ έγιναν επίλεκτες ασκήσεις ευρύτερη διάσταση και περιεχόμενο….Ανεφοδιασμοί έγιναν στον αέρα. Το φθινόπωρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κοινή άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2010 που ματαιώθηκε στις 31 Μαΐου λόγω των επεισοδίων με τα τζιχάντια ανοικτά της ΓΑΖΑΣ, καθώς και η επίσκεψη του Αρχηγού της Ισραηλινή Αεροπορίας ΙΝΤΟ ΝΕΧΟΥΣΤΑΝ στην ΑΘΗΝΑ.(οι βάσεις για την καλή και πολύπλευρη αεροπορική συνεργασία των δυο χωρών είχαν τεθεί το 2008 επί εποχής του πρωην Υπαρχηγού ΓΕΑ και Επίτιμου Αρχηγού ΑΤΑ Αντιπτεράρχου Ι (εα) ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ΠΑ με τον προκάτοχο του ΝΕΧΟΥΣΤΑΝ, υποπτέραρχο(εα) και εκ των υποψηφίων για την θέση του Αρχηγού της ΜΟΣΣΑΝΤ τον προσεχή ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΕΛΙΕΖΕΡ ΣΚΕΝΤΙ. Με το ΙΣΡΑΗΛ έχουμε πολλά πράγματα να συζητήσουμε και τις τεράστιες εμπειρίες τους να ζητήσουμε σε θέματα ασφάλειας-ασύμμετρων απειλών-καταπολέμησης τρομοκρατίας-πολυδιάστατων ασκήσεων-ανταλλαγής πληροφοριών κλπ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top