GuidePedia

0
Ερώτηση για το Ασφαλιστικό υπέβαλαν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καλώντας ουσιαστικά τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο να μην αποδεχθεί όσα εκτός μνημονίου εισηγείται η τρόικα Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Την ερώτηση συνυπέγραψαν λίγο αργότερα δύο ακόμα βουλευτές.
Ειδικότερα, στους κ.κ.Κουκουλόπουλο, Κωνσταντινόπουλο, Γιαννακά, Κατρίνη, Τζελέπη, Γερανίδη, Σαλαγιάννη, Κεγκέρογλου, Ρενταρή-Τέντε, Πρωτόπαππα, Καρύδη, Σιδηρόπουλο, Στασινό και Αμοιρίδη, προστέθηκαν οι κ.κ.Τιμοσίδης και Νασιώκας.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές της συμπολίτευσης σημειώνουν ότι με βάση όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα, το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από δραματική περικοπή των συντάξεων. Δημιουργείται -όπως υποστηρίζουν- η αίσθηση ότι οι απόψεις της Κομισιόν δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του Ασφαλιστικού, αλλά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντιμετώπισή της από ιδιώτες.
Τούτων δοθέντων, οι βουλευτές ζητούν από τον κ.Λοβέρδο να ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για όσα κινούνται εκτός των συμφωνηθέντων στο μνημόνιο και αν θα σεβαστεί τη σύμβαση και τη ρήτρα του ελληνικού κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.

"Η κυβέρνηση δρα συντεταγμένα, υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί και αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί που χειρίζονται τα ζητήματα με τα οποία είναι επιφορτισμένοι και τη θέση μας για το Ασφαλιστικό την έχουμε πει και θα φανεί με την κατάθεση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου", τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
NEWSTIME

Δημοσίευση σχολίου

 
Top