GuidePedia

0
Διαβουλεύσεις στο συνέδριο για να αποφευχθεί η απόσχιση τάσεων του ΣΥΝ
Δραματικές διαβουλεύσεις στελεχών από όλες τις τάσεις της Κουμουνδούρου, με στόχο να διατηρηθεί η ενότητα στον ΣΥΝ, βρίσκονται συνεχώς σε εξέλιξη, στο περιθώριο των επίσημων εργασιών του 6ου Συνεδρίου που ολοκληρώνεται αύριο. Ο κίνδυνος της διάσπασης είναι προ των πυλών, με δεδομένο ότι πλέον η Ανανεωτική Πτέρυγα χαρακτηρίζει αδιαπραγμάτευτη τη θέση της για απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον δεν αποδέχεται ούτε καν τα περί νέας πολιτικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εχει ενδιαφέρον ότι η ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επανεκκίνηση της συμφωνίας με την πολιτική Συμμαχία σε νέες βάσεις, που δεν θα κάνουν ανεκτά «αντιπαραθετικά σχέδια», αφήνοντας αιχμές για τον χώρο του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στον οποίο δραστηριοποιείται ο κ. Αλ. Αλαβάνος και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο κορυφαία στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας χαρακτήριζαν διχαστική την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, για τον οποίο σημειώνουν ότι προέβαλε θέμα «εσωτερικού εχθρού, χωρίς να βλέπει ότι ξεκάθαρα τα προβλήματα προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σήμερα το πρωί σε ευρεία σύσκεψη, και έχοντας μεσολαβήσει η ομιλία του κ. Φ. Κουβέλη στο βήμα του συνεδρίου - αναμενόταν να γίνει χθες το βράδυ-, οι Ανανεωτικοί θα αποφασίσουν την τακτική που θα ακολουθήσουν και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: από την αποχή στις ψηφοφορίες ως και την αποχώρηση από τη διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα Λαφαζάνη επιμένει να δοθεί έντονα αντι-ΕΕ κατεύθυνση στο κείμενο της πολιτικής απόφασης του 6ου Συνεδρίου.

Σε αυτό το κλίμα ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του τομεάρχη Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Μ. Χαρακόπουλου στο συνέδριο του Συνασπισμού, που εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά. Κάλεσε τον ΣΥΝ σε «κοινή γραμμή πλεύσηςσε κομβικά ζητήματα της πολιτικής ζωής».

TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top