GuidePedia

0
"Σοβαρό πλήγμα κατά της πολυκομματικής δημοκρατίας", συνιστά η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας με την οποία τίθεται εκτός λειτουργίας το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), τονίζει σε δήλωσή του ο επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και βουλευτής του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος..... Η απόφαση αυτή, "αποτελεί μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι η χώρα αυτή απέχει σημαντικά από την εφαρμογή στην πράξη των πολιτικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης, που αποτελούν ουσιώδη προϋπόθεση για την ενσωμάτωσή της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι", συνέχισε ο επίτροπος.
Ανάλογες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές αποδεικνύουν δυστυχώς, αναφέρει ο κ. Μητσόπουλος, την καθοριστική επιρροή που διαδραματίζει το "βαθύ κράτος" και την τεράστια απόσταση που χωρίζει ακόμη την Τουρκία από τη δημοκρατική παράδοση και τον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό της Ε.Ε. και συνιστούν μια επικίνδυνη οπισθοδρόμηση στην πορεία των πολιτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα αυτή.
"Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της ενωμένης Ευρώπης που απερίφραστα καταδικάζει την συγκεκριμένη απόφαση ως πράξη παραβίασης των δικαιωμάτων της κουρδικής μειονότητας. Επισημαίνουμε ότι αυτή υπονομεύει τις πολιτικές ελευθερίες και δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης Ερντογάν να προχωρήσει σε ένα έστω δειλό πολιτικό άνοιγμα προς τους Κούρδους, για αναγνώριση των μειονοτικών τους δικαιωμάτων και τερματισμό μιας αιματηρής εικοσιπενταετούς σύγκρουσης", καταλήγει η δήλωση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top