GuidePedia

0
Την απόφασή του να σφραγίσει τα σύνορα με την Τουρκία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, σε κοινή εμφάνισή του με τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex κ. Ιλκα Λάϊτινεν."Το 75% των λαθρομεταναστών που κατευθύνονται ή καταλήγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνούν από την Ελλάδα", δήλωσε ο υπουργός και επεσήμανε ότι η παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή στην Ελλάδα αποδεικνύει την αυξημένη ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα λαθρομετανάστευσης......
«Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό και η Ελλάδα δεν μπορεί να υπηρετεί μόνη τις βασικές αρχές που υιοθέτησαν τα κράτη – μέλη για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση», σημείωσε ο ίδιος.

Στη συνάντηση, έγινε παρουσίαση του εθνικού σχεδίου δράσης για τη λαθρομετανάστευση, στο οποίο περιλαμβάνεται η αναδιάταξη και αναθεώρηση της επιχειρηματικής δράσης στα σύνορα και η εφαρμογή των κανόνων επανεισδοχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με πρόταση για φιλοξενία περιφερειακού της παραρτήματος της Frontex στην Ελλάδα.

Ειδικό σώμα ελέγχου για τα καύσιμα
Αναφερόμενος σε θέματα διαφάνειας στην ομιλία του στο Ζάππειο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από το λαθρεμπόριο καυσίμων η Ελλάδα χάνει ετησίως 5 δισ. ευρώ, προαναγγέλοντας τη σύσταση ειδικού σώματος για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων και της πάταξης του φαινομένου των παράνομων προμηθειών, που θα υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ειδικό σώμα θα στελεχωθεί με τη διαδικασία του επείγοντος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top