GuidePedia

0

Φυγόκεντρες δυνάμεις αναπτύσσονται όλο και πιο έντονα πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, από τη μια με την Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ να τραβά το σχοινί στέλνοντας τελεσίγραφα στην ηγεσία της Κουμουνδούρου για ενδεχόμενο αποχώρησής της από τον ΣΥΝ και από την άλλη με οργανώσεις της πολιτικής συμμαχίας, όπως η ΚΟΕ και η ΚΕΔΑ, να αναλαμβάνουν δημόσιες πρωτοβουλίες, οι οποίες «ακουμπούν» και τις απόψεις του κ. Αλ. Αλαβάνου. Ενδεικτικό της κινητικότητας που υπάρχει.....
στον χώρο αυτό είναι το γεγονός ότι ο κ. Αλαβάνος παρευρέθη- αλλά δεν μίλησε- στη χθεσινή ανοιχτή σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με πρωτοβουλία της ΚΕΔΑ και της ΚΟΕ για να ανακοινώσουν επισήμως την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας με τίτλο «Ενωτική Αριστερά».

Παράλληλα η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ διαμηνύει στον κ. Αλ. Τσίπρα πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα ακόμη και για αποχώρησή τους από την Κουμουνδούρου, εφόσον ο ΣΥΝ συνεχίσει να μετέχει σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα είναι πια πολιτική συμμαχία, αλλά κόμμα. Με ανακοίνωσή τους τα στελέχη της διαβεβαίωσαν ότι δεν θα περάσουν τις «κόκκινες γραμμές» και όπως επεσήμανε στο «Βήμα» ο νέος συντονιστής της Ανανεωτικής Πτέρυγας κ. Δ. Χατζησωκράτης «ό,τι λέμε το εννοούμε. Δεν είναι μπλόφα. Η ηγεσία του ΣΥΝ οφείλει στο ζήτημα της κάρτας, του μητρώου μελών και της προοπτικής των σχέσεων ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ να πάρει σαφή θέση. Αλλιώςόλα είναι ανοιχτά».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top