GuidePedia

0
ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ μέρα με τη μέρα οι ενδείξεις ότι οι πιέσεις τόσο των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και των διεθνών αγορών έχουν αρχίσει να αποδίδουν και ότι έχει ωριμάσει πια η απόφαση στις σκέψεις των κυβερνώντων να προβούν στις ενέργειες εκείνες, οι οποίες θα συμβάλουν αποτελεσματικά ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας μας......
ΣΕ ΑΥΤΗ την εκτίμηση κατατείνουν οι πληροφορίες που διαρρέουν από την πλευρά της κυβέρνησης ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που θα προβεί σε ανακοινώσεις, οι οποίες θα αποδείξουν πως ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του αντιλαμβάνονται την ανάγκη αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος.

ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ, κατά συνέπεια, τα ζητούμενα. Το πρώτο αν και κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε εξαγγελία μέτρων. Και δεύτερο και σημαντικότερο αν οι εξαγγελίες θα είναι σαφείς και συγκεκριμένες ή αν θα περιοριστούν σε ασαφείς και αόριστες αναφορές προθέσεων.

ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ το πρώτο είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα έχει κάνει ένα σοβαρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα δικαιούται να πιστεύει ότι έχει μπει στον δρόμο για την επανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας. Αλλά αν συμβεί το δεύτερο και οι προσδοκίες των εταίρων μας και των διεθνών αγορών δεν ικανοποιηθούν, τότε θα έχει χαθεί κι άλλος, πολύτιμος και δυσαναπλήρωτος πλέον χρόνος.

ΚΙ ΑΥΤΟ είναι που η κυβέρνηση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει. Αλλωστε, κανένας δεν αναμένει να ακούσει το πλήρες και λεπτομερές σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό θα ανακοινωθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Ολοι, όμως, στις Βρυξέλλες και στις διεθνείς αγορές αναμένουν να ακούσουν κάποια ουσιαστικά μέτρα, τα οποία θα καταδεικνύουν, αν μη τι άλλο, ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση διαφέρει από την προκάτοχό της και δεν κοροϊδεύει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top