GuidePedia

0
Ο Πρωθυπουργός παρενέβη στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής , για να εξηγήσει τα πλαίσια της ελληνικής οικονομίας αλλά και να ενημερώσει για τα διαρθρωτικά μέτρα και το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάταξη, είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο..... τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, με τη σουηδική προεδρία αλλά και με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρός Καν, πρόσωπο κλειδί στον παγκόσμιο οικονομικό μηχανισμό.
Φθάνοντας στη βελγική πρωτεύουσα ο Γ.Παπανδρέου τόνισε την ευθύνη που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στο πρόβλημα της οικονομίας, τη δέσμευση για ριζικές αλλαγές που θα δημιουργήσουν τις προυποθέσεις γιανα αξιοποιηθεί το δυναμικό της χώρας και το στοίχημα για τη μείωση του ελλείμματος.
"Είμαστε έτοιμοι να επιφέρουμε ισχυρότατες και σημαντικότατες αλλαγές, για να οδηγήσουμε τη χώρα μας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και να χρησιμοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τα οποία θα μας στρέψουν σε μια υγιή, πράσινη και βιώσιμη οικονομία, σε μια περίοδο όπου όλοι συζητούμε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να δράσουμε και θεωρώ ότι έχουμε την ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να επιφέρουμε τις αναγκαίες αλλαγές προς όφελος του Ελληνικού λαού και, φυσικά, προς όφελος της κοινής μας οικογένειας" δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Αν και το θέμα της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, ωστόσο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει στις εργασίες, ώστε να καλλιεργηθεί το απαραίτητο κλίμα εμπιστοσύνης των εταίρων και να ανατραπούν οι δυσμενείς εντυπώσεις από το μπαράζ των αρνητικών εκτιμήσεων και δηλώσεων των τελευταίων ημερών. Επίσης, ανέλαβε να πείσει την Ε.Ε. για τις προθέσεις όχι μόνον της κυβέρνησης, αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων, που θα συμμετάσχουν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Τρίτη, με κυρίαρχο θέμα την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top