GuidePedia

0
Αρχιφύλακας έκανε ηλεκτροσόκ για παραβάσεις του ΚΟΚ!
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών κάθεται σήμερα ο 48χρονος αρχιφύλακας της Αμεσης Δράσης ο οποίος το βράδυ της 14ης Αυγούστου του 2002 φέρεται να έκανε ηλεκτροσόκ σε δύο νεαρούς που είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ο αστυνομικός Ε.Χ., που συνεχίζει να υπηρετεί καθώς η ΕΔΕ που διενεργήθηκε τον αθώωσε..... θα καθίσει στο σκαμνί προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα των βασανιστηρίων κατά συρροή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο φαντάρος -τότε- Γιάννης Παπακώστας και ο Γιώργος Σιδηρόπουλος τα μεσάνυχτα της 14/8/2002 υπέστησαν ηλεκτροσόκ μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου από τον αρχιφύλακα, με μισή ώρα διαφορά.

Ο 20χρονος Γιάννης Παπακώστας κινούταν με το μηχανάκι του στη λεωφόρο Θρασυβούλου, στον Ασπρόπυργο. Στη θέση «Γερμανικά» αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης του ζήτησαν να σταματήσει. Εκείνος δεν σταμάτησε και ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα, ύστερα από καταδίωξη. Ακολούθησε η προσαγωγή του στο Α.Τ. Ασπρόπυργου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 20χρονος κάθισε σιδηροδέσμιος σε έναν καναπέ στον προθάλαμο του τμήματος, ενώ δίπλα του βρίσκονταν δύο κοπέλες που είχαν επίσης προσαχθεί.

«Ο κατηγορούμενος, (σ.σ.: αστυνομικός) ζήτησε από τις δύο κοπέλες που κάθονταν δίπλα στον Γιάννη Παπακώστα να βγουν έξω για να καπνίσουν -πράγμα που έκαναν- και αφού τον ρώτησε: “Ωστε δεν άκουσες το σήμα του περιπολικού;”, ακούμπησε μια μικρή μαύρη συσκευή, λίγο μεγαλύτερη από κινητό τηλέφωνο, δύο φορές στο ύψος του δεξιού ώμου του εσωτερικά και τρεις φορές στο πάνω εσωτερικό μέρος του δεξιού μηρού προκαλώντας του πόνο και τράνταγμα-μούδιασμα. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει στο δάπεδο και να αδυνατεί να σηκωθεί, παρά τις προτροπές του κατηγορουμένου», σημειώνεται στο κατηγορητήριο.

Ο Γιάννης Παπακώστας αποχώρησε μισή ώρα αργότερα από το τμήμα. Το πρωινό της επόμενης ημέρας κατήγγειλε δημόσια τα βασανιστήρια που υπέστη, ενώ εξετάστηκε και από γιατρούς του Τζάνειου, οι οποίοι διαπίστωσαν κακώσεις από ηλεκτρικό ρεύμα: τέσσερις κηλίδες στο δεξιό ώμο, μία στο δεξιό μαστό και πέντε στη δεξιά βουβωνική χώρα.

Τότε όμως έγινε γνωστό ότι εκτός από τον Γιάννη Παπακώστα, ο ίδιος αστυνομικός φέρεται να είχε «βασανίσει» με τον ίδιο τρόπο την ίδια νύχτα, λίγη ώρα νωρίτερα, τον 17χρονο τότε Γιώργο Σιδηρόπουλο, ο οποίος είχε συλληφθεί επειδή οδηγούσε μηχανάκι χωρίς πινακίδες.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός κάνει λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες και αρνείται τα πάντα. Ακόμα, τονίζει ότι όχι μόνο δεν ακούμπησε τους νεαρούς, αλλά και το «όπλο» του ηλεκτροσόκ που λένε ότι κρατούσε δεν είναι τίποτε άλλο από ένας ιδιωτικός φορητός ασύρματος, τον οποίο χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί με τους συναδέλφους του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top