GuidePedia

0

ΤΟ γνωστό σκηνικό μιας Αθήνας γεμάτης σκουπίδια τις παραμονές κάθε εορταστικής περιόδου επαναλήφθηκε και εφέτος.
ΑΝΤΙ για χριστουγεννιάτικα στολίδια, τόνοι απορριμμάτων καταλαμβάνουν πεζοδρόμια, κλείνουν εισόδους σε σπίτια, καταστήματα, δημόσια κτίρια, απειλούν την υγεία των πολιτών και υπονομεύουν την τουριστική εικόνα της πρωτεύουσας......
ΤΟ σκηνικό πάντα το ίδιο. Τα ίδια πάνωκάτω και τα αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα. Οι ίδιες δικαιολογίες και υπεκφυγές των εκάστοτε δημάρχων. Ίδια και η κατάληξη: πρόχειρες λύσεις για προσωρινή άρση του αδιεξόδου και σε λίγο καιρό πάλι τα ίδια.
ΤΟ πρόβλημα όμως είναι βαθύτερο. Και δεν λύνεται με δικαστικές αποφάσεις, όπως η χθεσινή. Έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του δήμου και των υπηρεσιών του εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, που εκλέγονται δήμαρχοι συγκεκριμένης κομματικής προέλευσης και νοοτροπίας.
ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι ο Δήμος Αθηναίων χρησιμοποιήθηκε αυτά τα χρόνια ως φυτώριο ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Τα οποία χρησιμοποιούν τον Δήμο και τους εργαζομένους άλλοτε ως ομήρους, άλλοτε ως κομματικό στρατό και άλλοτε ως αντιπολιτευτικό πολιορκητικό κριό.
Ο σημερινός δήμαρχος δεν έκανε τίποτα όσο κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία για να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που απεργούσαν μέχρι χθες. Αντίθετα τώρα σπεύδει να κατηγορήσει τον υπουργό Εσωτερικών ως υπεύθυνο που δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων.
ΧΩΡΙΣ να εξηγεί, όπως άλλωστε και προκάτοχοί του, γιατί τόσα χρόνια οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι περισσότεροι από τους μόνιμους.
ΓΙΑΤΙ ενώ προσλαμβάνονται για οδοκαθαριστές, μετατίθενται στα γραφεία. Γιατί όσα χρόνια ίσχυε η μοριοδότηση δεν τη χρησιμοποίησε ώστε να τους μονιμοποιήσει.
ΑΠΟ τις παράνομες χωματερές μέχρι τις αντιδράσεις για τη δημιουργία χώρων ταφής τους, τα σκουπίδια αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα.
ΑΣ μην προσθέτουν μερικοί και τα κομματικά παιχνίδια τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top