GuidePedia

0
Το 90% των εφήβων μαθητών στη χώρα μας έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο! Αυτό και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία συνθέτουν τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε η Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ώρες.Ειδικότερα, η ανοδική τάση των τελευταίων ετών στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και Ιντερνετ από τα ελληνικά νοικοκυριά συνεχίζεται.....
με αποτέλεσμα περισσότερες από μία στις τρεις οικογένειες να έχουν πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό και μάλιστα με αυξημένο το ποσοστό των ευρυζωνικών συνδέσεων (87%). Επιπλέον, στο πρώτο τρίμηνο του 2009, το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποίησαν υπολογιστή ανέρχεται στο 47,3% κι εκείνων που χρησιμοποίησαν Διαδίκτυο στο 42,4%.
Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, είναι η καθημερινή χρήση του Ιντερνετ από το ελληνικό κοινό, η οποία εντατικοποιείται όσο περνούν τα χρόνια. Οι Έλληνες δείχνουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και ο μέσος χρήστης Διαδικτύου είναι πλέον απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 32 ετών και είναι μισθωτός. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι, πράγματι, η «πίτα του Διαδικτύου» μοιράζεται σε ολοένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Ιδιαίτερη αξία, παράλληλα, εμφανίζουν οι λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες χρησιμοποιούν τις νέες αυτές τεχνολογίες. Πιο αναλυτικά, οι χρήστες του Διαδικτύου πρώτα απ’ όλα αναζητούν πληροφορίες ή υπηρεσίες κι εν συνεχεία, κατά σειρά, επικοινωνούν με άμεσα μηνύματα μεταξύ τους, χειρίζονται εκπαιδευτικά προγράμματα, ασχολούνται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και συναλλάσσονται οικονομικά. Τα παραπάνω ευρήματα φανερώνουν, εκτός των άλλων, και ότι σαν πολίτες έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο και γενικότερα τις νέες τεχνολογίες προς διευκόλυνση των καθημερινών μας αναγκών. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε την ανάγκη να εκπαιδεύσουμε και τα παιδιά μας στην ορθή χρήση του παγκόσμιου ιστού, κάτι που αποτελεί πρόκληση για τις σύγχρονες οικογένειες και τα σημερινά σχολεία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top