GuidePedia

0
Παλαιοί φίλοι - μέχρι πρόσφατα, καθώς η φωτογραφία είναι από τον Απρίλιο  του 2009- ο Αντώνης Σαμαράς και ο Νικήτας Κακλαμάνης από την εποχή  της Πολιτικής Άνοιξης, βρίσκονται τώρα σε ψυχρό  πόλεμο μετά την ανακοίνωση του δεύτερου πως θα είναι υποψήφιος για τη Δημαρχία της Αθήνας  Ψυχρός πόλεμος ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Νικήτα Κακλαμάνη βρίσκεται σε εξέλιξη, με φόντο τον Δήμο Αθηναίων προκαλώντας ταχυπαλμίες στη Ρηγίλλης. O κ. Κακλαμάνης με χθεσινή παρέμβασή του- που έφερε εκνευρισμό στην αποστολή της Ν.Δ., υπό τον κ. Σαμαρά, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη- διαμήνυσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων και άφησε να εννοηθεί ότι θα επιμείνει ακόμη κι αν δεν του δώσει το χρίσμα η νέα ηγεσία της Ν.Δ.....
«Έχω πει εδώ και καιρό ότι θα είμαι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές. Από εκεί και πέρα θα αποφασίσει ο λαός...», είπε ο κ. Κακλαμάνης (στον ΑΝΤ1), δίνοντας νέα τροπή σε ένα εσωκομματικό σίριαλ που έχει αρχίσει από την επομένη της εκλογής Σαμαρά στο τιμόνι της Ρηγίλλης.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά που τον συνοδεύουν στη Βόννη αρκέστηκαν στο «ουδέν σχόλιο» για την παρέμβαση Κακλαμάνη. Στο παρασκήνιο ωστόσο, στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. επέκριναν τον δήμαρχο ότι σπεύδει να δημιουργήσει καταστάσεις, κινούμενος κατά βάση από δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη νέα ηγεσία του κόμματος να εξετάζει άλλες υποψηφιότητες για τον Δήμο Αθηναίων, επειδή ο κ. Κακλαμάνης συντάχθηκε με την κ. Μπακογιάννη στη μάχη της διαδοχής.

Κατά τα ίδια στελέχη, το θέμα των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές του επόμενου έτους είναι αυτή την ώρα «άκαιρο». Προσέθεταν με νόημα ωστόσο, ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις συντηρούν μια προβληματική εικόνα για τη Ν.Δ. και «δεν αφήνουν αδιάφορη την ηγεσία». Σημειώνεται ότι το θέμα του γαλάζιου χρίσματος για τον Δήμο Αθηναίων έχει φέρει στο προσκήνιο και ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος από πολλούς στη Ν.Δ. προβάλλει ως πιθανός υποψήφιος. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν είναι στα άμεσα ενδιαφέροντά του μια υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, αλλά έχει προσθέσει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο και αποστολή τού αναθέσει η νέα ηγεσία. Μήνυμα ενότητας στη Ν.Δ.
Στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του εκτός συνόρων ως πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να εκπέμψει μήνυμα ενότητας στο εσωκομματικό πεδίο. Παρά την απουσία της κ. Μπακογιάννη, η οποία μετείχε στο αρχικό σχήμα της γαλάζιας αποστολής στη Βόννη, τον πρόεδρο της Ν.Δ. συνόδευαν στη σύνοδο του ΕΛΚ και στελέχη που βρέθηκαν απέναντί του στη μάχη της διαδοχής, όπως οι κ.κ. Κ. Χατζηδάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Ι. Βαληνάκης. Κεντρικό ρόλο δίπλα στον κ. Σαμαρά είχε ο Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει και τον ρόλο του «σκιώδους ΥΠΕΞ» της Ρηγίλλης.
ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ . Ο Κακλαμάνης άφησε να εννοηθεί ότι θα επιμείνει ακόμη κι αν δεν του δώσει το χρίσμα η νέα ηγεσία της Ν.Δ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top