GuidePedia

0
Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τη σφαγή δημοσιογράφων και βουλευτών στις νότιες Φιλιππίνες. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 57 και οι έρευνες συνεχίζονται. H πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Αρόγιο υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι της σφαγής θα βρεθούν και θα δικαστούν.
Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν και ανέσυραν δύο οχήματα και πέντε επιπλέον πτώματα από σημείο όπου έγινε η σφαγή.....
Ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Πόνσε, στρατιωτικός εκπρόσωπος στην περιοχή δήλωσε ότι ανακαλύφθηκαν πτώματα ένα δεύτερο τάφο στο χωριό Σαλμάν της πόλης Αμπατουάν στην επαρχία Μαγκουιντανάο, 930 χλμ. νότια της Μανίλας.
Τα θύματα, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και βουλευτές, απήχθησαν τη Δευτέρα από ένοπλους άνδρες και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν.
Τα πτώματά τους, βρέθηκαν διάτρητα από σφαίρες. Η πρόεδρος Γκλόρια Αρόγιο κήρυξε χθες, κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ένα μέρος του νησιού.
Ο νούμερο ένα ύποπτος
Ο γιος του κυβερνήτη της επαρχίας και πολιτικός σύμμαχος της προέδρου θεωρείται από την αστυνομία ο βασικός ύποπτος για το μακελειό.
"Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα της έρευνας, αυτούς που απήχθησαν και δολοφονήθηκαν στη Σανιάγκ τους είχε σταματήσει πρώτα ομάδα ενόπλων συνδεδεμένη με τον δήμαρχο της Ντατού Ουνσάι", ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας και εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Λεονάρδο Εσπίνα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top