GuidePedia

0
Στη Βόρειο Ελλάδα μεταφέρεται ο προεκλογικός αγώνας των δύο βασικών υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Οι νεοδημοκρατικές ψήφοι στη Μακεδονία και τη Θράκη αποτελούν βαρόμετρο για την εσωκομματική αναμέτρηση της ΝΔ, με δεδομένη την σχετική απήχηση που έχει στο Βορρά ο τρίτος υποψήφιος κ. Παν. Ψωμιάδης.Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να διατηρήσει ισχυρό το ρεύμα που ήδη διαθέτει στη Βόρειο Ελλάδα και παράλληνα να αποκτήσει από τώρα πρόσβαση στο κοινό Ψωμιάδη......

Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη θέλει να ενδυναμώσει το προφίλ της στις βόρειες περιφέρεις της χώρας ενώ και σε εκείνη οι ψήφοι Ψωμιάδη είναι πολύτιμες.
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει το απόγευμα σε συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στην Αλεξανδρούπολη και το βράδυ σε συγκέντρωση στην Καβάλα.
Πριν από λίγο όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε και επισήμως τη στήριξή του στην Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της τελευταίας ξεκαθάρισε "για μια ακόμα φορά ότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ποτέ δεν εισηγήθηκε στον Κώστα Καραμανλή πρόωρες εκλογές". Διευκρίνισε μάλιστα ότι: "το γεγονός ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν διαφοροποιήθηκε δημόσια από την επιλογή του πρώην Πρωθυπουργού, δε σημαίνει ότι εισηγήθηκε τις εκλογές. Παρά το ότι διαφωνούσε με τις εκλογές, επέλεξε να μην αποδυναμώσει την κομματική γραμμή".
Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Σαμαράς περιηγήθηκε στην Κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα, στον υπόγειο χώρο της μητρόπολης, και το Εκκλησιαστικό Μουσείο της πόλης από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει δηλώσεις: "Εχω ένα αίσθημα και θα σας το πω. Εξαιτίας και της καταγωγής του κ. Σαμαρά, το γενεαλογικό του δένδρο, μέσα μου, αυτό που με πληροφορεί η συνείδηση μου είναι ότι ο Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται".
Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το περίπτερο της κοινωνικής οργάνωσης "Αγάπη", όπου η βουλευτής της Ν.Δ. Έλενα Ράπτη μοίραζε ενημερωτικό υλικό ενάντια στη βία σε βάρος των γυναικών. Η κα Ράπτη είπε πως ο κ. Σαμαράς, με την παρουσία του, πολλαπλασίασε το μήνυμα της εκδήλωσης, του ευχήθηκε "καλή δύναμη" στον αγώνα του και "καλή δύναμη" στη ΝΔ και να τους βρει ενωμένους η επομένη των εσωκομματικών εκλογών.
Ϋστερα από την ομιλία του στην Κοζάνη, ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στις 7.30 το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top