GuidePedia

0
Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών σήμερα και τα στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών προκαλούν απογοήτευση.
Η οικογενειακή βία είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στις σύγχρονες κοινωνίες, με τις γυναίκες να πέφτουν συχνά θύματα ξυλοδαρμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Πρόκειται για μια πραγματική μάστιγα, όχι μόνο επειδή χτυπάει την κοινωνία στον πυρήνα της, την οικογένεια, αλλά και επειδή τη βία ασκούν σύζυγοι, δηλαδή άνθρωποι εμπιστοσύνης, γεγονός που συνήθως αποκρύπτεται από τα ίδια τα θύματα.....

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως υφίσταται κάποιου είδους κακοποίησης στη διάρκεια της ζωής της. Σημαντική παράμετρος είναι επίσης το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μορφή βίας δεν εξαρτάται από την κοινωνική θέση ή το μορφωτικό επίπεδο αυτού που την ασκεί, αλλά ο δράστης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, από έναν εργάτη μέχρι έναν έγκριτο πανεπιστημιακό.
Στις πρωτόγονες κοινωνίες, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και οι ιστορίες φρίκης πολλές. Η κλειτοριδεκτομή, η σεξουαλική καταπίεση, το κάψιμο της χήρας μαζί με τον νεκρό σύζυγο είναι μόνο μερικά από τα δεινά που υφίστανται οι γυναίκες.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για φαινόμενο που χρήζει άμεσης και διαρκούς παρέμβασης και από την οργανωμένη πολιτεία και από όλους εμάς που οφείλουμε να μην αδιαφορούμε, αλλά να βοηθάμε τα θύματα να ξεφύγουν από τον καθημερινό εφιάλτη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top