GuidePedia

0
Για «διολίσθηση» της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας με επίκεντρο τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή και της τέως υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη -θέμα που επιχειρεί διαρκώς η γείτονα χώρα να εντάξει στην ατζέντα των διμερών συνομιλιών- κατηγόρησε χθες στη Βουλή την προηγούμενη κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας.....
Κατά την ενημέρωση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας ο κ. Δρούτσας τόνισε με έμφαση ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν συζητεί με ξένα κράτη θέματα Ελλήνων πολιτών. Εχουμε την εντύπωση ότι σε αυτό το θέμα υπήρξε διολίσθηση της ελληνικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια», κάτι που προκάλεσε την έκρηξη των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι εντόνως διαμαρτυρόμενοι αποχωρήσαν από τη συνεδρίαση.
Αργά το απόγευμα συνεργάτες του κ. Δρούτσα έλεγαν ότι με τον όρο «διολίσθηση» ο αναπληρωτής υπουργός αναφερόταν προσωπικά στους χειρισμούς του Κ. Καραμανλή και συγκεκριμένα στην επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στην Τουρκία, όπου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου Ερντογάν - Καραμανλή, όταν ο πρώτος μιλούσε για «αμοιβαιότητα» στην αντιμετώπιση της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και της μουσουλμανικής στη Θράκη, ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν αντέδρασε.

Επιβεβαίωσαν δε ότι στην επιστολή Ερντογάν προς τον Ελληνα πρωθυπουργό γίνεται αναφορά για τους μουσουλμάνους της Θράκης, λέγοντας ότι «στην επιστολή η Τουρκία έχει θέσει όλα τα θέματα που νομίζει ότι την αφορούν». «Πρόκειται για πολιτική συκοφαντία του αισχίστου είδους, εκ μέρους του κ. Δρούτσα», τόνισαν μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες οι βουλευτές της ΝΔ Ευ. Αντώναρος, Μ. Βαρβιτσιώτης, Ευρ. Στυλιανίδης και Κ. Τασούλας.

Νωρίτερα, όταν το κλίμα ήταν σαφώς πιο ήρεμο, ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ γίνονται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενώ προανήγγειλε την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας.

Γιώργος Πίκουλας

Δημοσίευση σχολίου

 
Top