GuidePedia

0
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο, «το οποίο έχει δημιουργήσει ακριβώς επειδή δεν έχει στοχευμένη πολιτική κατεύθυνση στο θέμα της οικονομικής πολιτικής», έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κλείνοντας το απόγευμα της Κυριακής τη διήμερη συζήτηση στην ΚΠΕ του κόμματος για την αντιπολιτευτική τακτική και την προετοιμασία ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Νοεμβρίου.....
.
Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι δικαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και προεκλογικά είχε εκτιμήσει ότι η κυβέρνηση «αργά ή γρήγορα θα βρεθεί μπροστά στις αντιφάσεις της πολιτικής της».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επέκρινε έντονα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο γιατί σε τηλεοπτική συζήτηση είπε ότι ο κ.Τσίπρας ζει στην Εκάλη ή την Δροσιά. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, έζησε χρόνια στα Εξάρχεια και σήμερα κατοικεί στην Κυψέλη και προσκάλεσε τον κ. Πάγκαλο να τον επισκεφθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ διερωτήθηκε ποιες είναι ακριβώς οι αρμοδιότητες του κ. Πάγκαλου και πρόσθεσε ότι τελικά το θέμα είναι «ο αλαζονικός τρόπος και ο υποτιμητικός λόγος που επιχειρείται από το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπιστεί η δική μας Αριστερά».

Εκτενή αναφορά έκανε και πάλι ο κ. Τσίπρας στο θέμα των stage, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας και της κακοπληρωμένης εργασίας. «Πολύ φοβάμαι ότι κάνει λάθος η κυβέρνηση αν προσπαθεί να αντιμετωπίσει το θέμα των stage σαν ένα θέμα της γαλάζιας γενιάς. Δεν είναι το θέμα η γαλάζια γενιά. Υπήρξαν, βεβαίως, και τα καταγγείλαμε, δεν τα υποστηρίζουμε», επισήμανε.

Το θέμα είναι, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τα εκατομμύρια των νέων εργαζόμενων, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα όπου εργάζονται με επισφαλείς συνθήκες εργασίες με τη μορφή της μερικής απασχόλησης ή με τη μαύρη εργασία και σε συνθήκες τρομοκρατίας. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι και τα stage είναι ένα κομμάτι του συνολικότερου συστήματος του εργασιακού μεσαίωνα, που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.

Εκτενής ήταν επίσης η αναφορά του και στον τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και στη συζήτηση που έγινε με επίκεντρο τις προτάσεις της ΠΓ προς την Κεντρική Επιτροπή. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη κατ΄ αρχήν να αντιμετωπιστούν θέματα πολιτικής λειτουργίας, δηλαδή «αν ο ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκουμε, που επιθυμούμε θα είναι στενότερος ή ευρύτερος, αν οι συμμαχίες θα είναι ευρύτερες και όχι στενότερες. Και σ’ αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κάνουμε ουσιαστική συζήτηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε επίσης ότι μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου και σε κάθε περίπτωση μέσα στον Δεκέμβριο, μπορεί να συζητηθεί αν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα το τακτικό συνέδριο του κόμματος, ενδεχομένως και την άνοιξη του επομένου έτους.

Υπερψηφίστηκε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, όπως διαμορφώθηκε από την Επιτροπή Απόφασης, η οποία αφορά στα εκλογικά αποτελέσματα, την προεκλογική δουλειά του κόμματος, καθώς και στους προγραμματικούς και πολιτικούς στόχους του κόμματος για το επόμενο διάστημα, υπερψηφίστηκε.

Σε 15 ημέρες, η ΚΠΕ του ΣΥΝ θα συζητήσει τις προτάσεις του κόμματος, ενόψει της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επόμενο διάστημα θα σταλούν στις Πολιτικές Κινήσεις και τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΝ τα κείμενα που έχουν κατατεθεί σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεκινήσει ο διάλογος στις οργανώσεις του κόμματος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top