GuidePedia

0
Ένα νεκρό στο Βόλο, έναν αγνοούμενο στην Πιερία και σημαντικά προβλήματα σε Πέλλα, Ημαθία, Αργολίδα, Μέθανα, Αίγινα, Σπέτσες και Κρήτη, αφήνουν πίσω τους οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη χώρα. Άνοιξε τα ξημερώματα η εθνική οδός στο ύψος της Κινέττας όπου ο δρόμος είχε μετατραπεί σε λίμνη......

Στη θαλάσσια περιοχή «Λεχώνια» του Βόλου, νεκρός ανασύρθηκε ιστιοπλόος, 41 ετών, όταν ξέσπασε σε μπουρίνι και αναποδογύρισε το σκάφος, με συνέπεια οι δύο άνδρες που επέβαιναν να πέσουν στη θάλασσα. Ο ένας κατάφερε να βγει κολυμπώντας στη στεριά. Ο δεύτερος εντοπίστηκε λίγο αργότερα νεκρός από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του.
Στην Πιερία, αγνοείται από το μεσημέρι του Σαββάτου 46χρονος από την Βροντού, πατέρας τριών παιδιών. Το τζιπ του εντοπίστηκε το πρωί στην κοίτη του ποταμού Αίσωνα, στην περιοχή της Νέας Εφέσσου. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του, οι οποίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, συμμετέχουν άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ και κάτοικοι περιοχών της Πιερίας.

Η Πιερία και η Ημαθία επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία. Δέκα άτομα κινδύνευσαν και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής, για να απεγκλωβιστούν από τα οχήματα, στα οποία επέβαιναν.

Ακόμη, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ζημιές σημειώθηκαν σε υποδομές, καλλιέργειες, αποθηκευτικούς χώρους, ποιμνιοστάσια και αρδευτικά έργα. Ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου έκανε λόγο για «πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα» και ζήτησε να κηρυχθούν ως πλημμυροπαθείς οι δήμοι Δίου, Ανατολικού Ολύμπου, Λιτόχωρου, Πέτρας και Ελαφίνας.

Λόγω υπερχείλισης χειμάρρου, προβλήματα σημειώθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο από κόμβο Κινέττας και στο ρεύμα προς Αθήνα στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων. Στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα του Δήμου Αγίων Θεοδώρων και της Ολυμπίας Οδού και τα ξημερώματα το τμήμα αυτό δόθηκε στην κυκλοφορία.

Στην Αττική, η Πυροσβεστική δέχτηκε 36 κλήσεις για την άντληση υδάτων από υπόγεια σπίτια και καταστήματα, 27 κλήσεις για την περιοχή των Μεθάνων, όπου αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα, ενώ απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα. Πυροσβέστες επενέβησαν για απάντληση υδάτων στο Λουτράκι --μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος οκτώ άτομα για προληπτικούς λόγους, στην Αίγινα και στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τη Δευτέρα, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top