GuidePedia

0

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο σχετικά με τον τρόπο εκλογής του προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ούτε σήμερα κατέστη δυνατή η εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για τη διαδικασία. Η Ντόρα Μπακογιάννη -κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής με τη συμμετοχή Σαμαρά και Αβραμόπουλου- ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, τονίζοντας ότι πρόθεσή της είναι να διεκδικήσει την ηγεσία πρώτα στο έκτακτο συνέδριο και μετά να ζητήσει τη «νομιμοποίησή» της από τη βάση....

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοινώνοντας και αυτός από την πλευρά του ότι «είναι στις προθέσεις του να διεκδικήσει την αρχηγία», επέμεινε στην άποψη του για εκλογή από τη βάση. Ο πρώην υπουργός Υγείας διετύπωσε την άποψη ότι το συνέδριο πρέπει να εκλέξει μόνο μεταβατικό πρόεδρο και στη συνέχεια να επιλέξουν τα μέλη του κόμματος τον διάδοχο του Κ. Καραμανλή.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Δ. Αβραμόπουλο και ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε ότι «η μόνη καθαρή λύση είναι η εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Δ. Σιούφας, είχε καλέσει τους υποψηφίους να βρουν κοινά αποδεκτή λύση, προκειμένου να την υποβάλει προς έγκριση στον Κ. Καραμανλή.

Απαντώντας εμμέσως στην κ. Μπακογιάννη, που έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα στο συνέδριο, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η «πρωτοβουλία του κ. Σιούφα παραμένει ανοικτή».

Σε κάθε περίπτωση τις τελικές αποφάσεις μετά τη διαβούλευση υπό τον Δ. Σιούφα, καλείται να λάβει ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top