GuidePedia

0
«Οι Ελληνες έχουν τις απαντήσεις»Σε μία επίδειξη σοβαρότητας, ο Ισπανός σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου, αρχιτέκτονας και πολεοδόμος που μεταμόρφωσε την Βαρκελώνη, είπε με απλά λόγια αυτά που φωνάζει εδώ και χρόνια το ΤΕΕ και ο επιστημονικός κόσμος της χώρας, για την Αθήνα και όχι μόνο
Ο Γ.Παπανδρέου επισκέφθηκε την Δευτέρα τα ολυμπιακά ακίνητα σε Ελληνικό και Παλαιό Φάληρο, μαζί με τον Παύλο Γερουλάνο και την Τίνα Μπιρμπιλή αλλά και τον Χοσέ Αρσεμπίγιο, που έκλεψε την παράσταση με την ειλικρίνια και την σαφήνεια των δηλώσεών του.....

Ο πρωθυπουργός σημείωσε στις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αλλάξει τα πράγματα «και να αξιοποιηθεί μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού, ώστε να απελευθερώσουμε την Αττική, να ανοίξουμε το θαλάσσιο μέτωπο και να διαμορφώσουμε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου, χώρους όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού για όλους».


Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού στο φλέγον θέμα της ανάπλασης της Αθήνας κ.Ασεμπίγιο υπογράμμισε από την πλευρά του ότι όλες οι πόλεις του κόσμου έχουν τα ίδια προβλήματα, όμως κάθε μια πρέπει να βρει ειδικές λύσεις.
«Πολλοί πιστεύουν ότι είμαι εδώ, γιατί ίσως είναι δυνατό να εφαρμοστεί η εμπειρία μου της Βαρκελώνης. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί», διευκρίνισε ο κ. Ασεμπίγιο, για να προχωρήσει περισσότερο υπογραμμίζοντας ότι οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις πρέπει να βρεθούν από Ελληνες, που έχουν πλήρη γνώση της χώρας τους.
Ο Ισπανός αρχιτέκτονας ανέφερε ότι βρίσκεται εδώ μόνο για να συμβουλέψει τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, να ανταλλάξει ιδέες και να ακούσει, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζούμε σε εποχή παγκοσμιοποίησης και όλες οι πόλεις (πέρα από τις εξειδικευμένες λύσεις) πρέπει να συμμετέχουν σε νέες τεχνολογίες και να λαμβάνουν μέρος σε έναν τρόπο οικοδόμησης, που υπαγορεύεται από αυτές τις τεχνολογίες.
Και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτά τα σχέδια εργάζεται ο ίδιος στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top