GuidePedia

0

Στο σφράγισμα πτηνοτροφικής μονάδας των Χανίων προχώρησαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους είχαν προσβληθεί από το μικρόβιο της σαλμονέλας 4000 κότες.
Όπως ανακοινώθηκε από τον αντινομάρχη Χαραλαμπο Κουκιανάκη οι κότες οδηγήθηκαν ήδη σε ειδικό αποτεφρωτικό κλίβανο στα Ιωάννινα.....
Ο κ. Κουκιανάκης τόνισε, σχετικά με το θέμα, ότι:" οι ιδιοκτήτες πτηνοτροφικών μονάδων επιβάλλεται συχνά να προβαίνουν σε αυτοέλεγχο του πτηνοτροφείου τους και παράλληλα η υπηρεσία της ΝΑ, η διεύθυνση κτηνιατρικής κάνει τους δικούς της ελέγχους, δείγματα των οποίων στέλνονται στα εργαστήρια πτηνοπαθολογίας. Στο νομό Χανίων δραστηριοποιούνται πέντε πτηνοτροφεία. Βρέθηκε λοιπόν σε ένα πτηνοτροφείο, το οποίο λειτουργεί στο νομό σαλμονέλα, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της κτηνιατρικής και ενώ το ιδιωτικό εργαστήριο είχε γνωματεύσει αρνητικά ως προς την ύπαρξη σαλμονέλας".

Ο αντινομάρχης επισήμανε ότι "για να υπάρχει πλήρης επιβεβαίωση, έγιναν δυο φορές εξετάσεις στα κοτόπουλα, ενώ μια τρίτη εξέταση έγινε ,ύστερα από αίτημα που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης του πτηνοτροφείου όπου επίσης διαπιστώθηκε η ασθένεια. Παράλληλα στο πλαίσιο του ίδιου ελέγχου κατασχέθηκαν και ήδη καταστράφηκαν και 50 χιλιάδες αβγά από το ίδιο πτηνοτροφείο, το οποίο σφραγίσθηκε από τις αρχές.

Οι έλεγχοι ωστόσο δεν περιορίσθηκαν στην συγκεκριμένη πτηνοτροφική μονάδα καθώς όπως ανακοινώθηκε έγιναν και 46 στην ιχθυόσκαλα Σούδας.Εκεί βρέθηκαν 6 τόνοι ακατάλληλα, για ανθρώπινη κατανάλωση, νωπά αλιεύματα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα άλλων ελέγχων που πραγματοποίησαν στα Χανιά μικτά κλιμάκια των συναρμοδίων υπηρεσιών. Επί 324 ελέγχων που έγιναν σε 31 επιχειρήσεις τροφίμων επιβλήθηκαν πρόστιμα 2500 ευρώ για έλλειψη πινακίδων, 2500 ευρώ για ελλιποβαρή άρτο και 2000 ευρώ για ανακριβή ποσοστά εκπτώσεων.

Παράλληλα είχαμε και 72 αυτόφωρα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για πάταξη του παραεμπορίου. Ακόμα διενεργήθηκαν 29 έλεγχοι-αφορούσαν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων- όπου σε μια περίπτωση εντοπίσθηκε μη κανονικό δείγμα".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top