GuidePedia

Αναγεννημένος! Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει το άγχος, τον κακό του εαυτό και φυσικά την Αλκμααρ και με χρυσό σκόρερ τον Τοροσίδη κέρδισε 1-0 τους Ολλανδούς και... έβαλε φωτιά στο Καραϊσκάκη. Εξαιρετικοί Ζαϊρί και Τοροσίδης. Συγκλονιστικός ο κόσμος!
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς είχε πει στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι δεν μπορεί να κάνει πολλές αλλαγές σε μία μέρα κι έτσι παρέταξε τον Ολυμπιακό με το γνωστό 4-5-1. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σαν πρωταρχικό στόχο να κλείσουν τους διαδρόμους της Αλκμααρ στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να μην αφήσουν τους Ολλανδούς να ελέγξουν τον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αρχικά είχε προτιμηθεί ο Ντομί, σύμφωνα με τις συνθέσεις που μοίρασε η ΠΑΕ, τελικά στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Ραούλ Μπράβο...

Εμαθαν μαθηματικά!

Αγνώριστοι παρουσιάστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του παιχνιδιού! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάθος στο παιχνίδι τους και έτρεχαν ασταμάτητα, προκειμένου να μην αφήσουν διαδρόμους στην Αλκμααρ. Φαίνεται ότι ταρακουνήθηκαν από τις... εξελίξεις και με συνδυασμό το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολύ πιο αποφασισμένοι.
Παράλληλα οι παίκτες του Ολυμπιακού «θυμήθηκαν» και τα... μαθηματικά, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν τριγωνάκια στο χώρο της μεσαίας γραμμής, προκειμένου να απελευθερωθούν.

Λείπει ο δημιουργός

Η εικόνα του Ολυμπιακού μπορεί να ήταν αγνώριστη και η παρουσία του Τοροσίδη στο ρόλο του αμυντικού χαφ να έδωσε την κάθετη μπαλιά, αλλά ακόμη και σήμερα ήταν αισθητή η απουσία ενός δημιουργικού μέσου ήταν εμφανής.

«Attack now»…

and make your ownk luck, έγραφε το μωσαϊκό που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα στους παίκτες, ότι πρέπει να παίξουν πιο επιθετικά!
Πάντως ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να φωνάζει και ωθούσε τους παίκτες! Παράλληλα, όταν οι Ολλανδοί κατέβαζαν την μπάλα, όλο το γήπεδο αποδοκίμαζε, ενώ από τους οργανωμένους οπαδούς ακουγόταν μία σειρήνα!

Παιχνίδι κέντρου

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε με τίποτα να χάσει το παιχνίδι γι αυτό ξεκίνησε το παιχνίδι, με αρχικό σκοπό να μην δεχτεί κάποιο γκολ. Από τα δεξιά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν... ιδιαίτερα επικίνδυνοι, καθώς Ζαϊρί και Τοροσίδης ανέβαιναν και δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα.

Αντίθετα, από τα αριστερά, οι Πειραιώτες δεν είχαν σε καλή μέρα τον Λεονάρντο και ήταν ουσιαστικά ακίνδυνοι, ενώ και ο Ντιόγκο στο πρώτο μέρος για μία ακόμη φορά προβλημάτισε με την εμφάνισή του.
Ο Ολυμπιακός θέλησε από την αρχή να ελέγξει το παιχνίδι, ωστόσο στο 9’ οι Ολλανδοί έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Ντε Μπελέ πέρασε σαν σταματημένο τον Ραούλ Μπράβο, έβγαλε στον Μάρτενς, αλλά αυτός από την μικρή περιοχή κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Νικοπολίδη!


Στην συνέχεια οι Πειραιώτες πίεσαν κυρίως από τα αριστερά, αλλά ο Ντιόγκο δεν βρισκόταν στην κατάλληλη θέση. Στο 40’ ο Ολυμπιακός έχασε την πιο κλασική ευκαιρία! Ο Ζαϊρί, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρώτου ημιχρόνου, έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Ντιόγκο πέρασε άουτ.
Στα 5’ που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν.

Στο ίδιο έργο θεατές

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, για να διώξει το άγχος, ωστόσο δεν βρήκε ελεύθερους χωρους και με τον Ντιόγκο δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή. Αντίθετα οι Ολλανδοί κατάφεραν να γίνουν για μία ακόμη φορά απειλητικοί! Στο 58΄ ο Ντα Σίλβα έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει, αλλά μάταια...

Αποθέωση Μήτρογλου, Στολτίδη

Οσο ο κόσμος έβλεπε ότι ο Ντιόγκο δεν έχει μπει καν μέσα στο παιχνίδι, άρχιζε να αποδοκιμάζει και να ζητά την είσοδο του Κώστα Μήτρογλου. Μάλιστα στο 70’ σηκώθηκε όλο το γήπεδο και απαίτησε την είσοδο του «Γερμανού». Ο Μπάντοβιτς τον φώναξε κατευθείαν και μόλις πέρασε στον αγωνιστικό χώρο γνώρισε την αποθέωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερίδα των φιλάθλων αποδοκίμασε τον Ντιόγκο, που για μία ακόμη φορά ήταν αγνώριστος!

Την πλήρη αποθέωση γνώρισε κι ο Ακης Στολτίδης. Ο άσος του ολυμπιακού μπήκε στο γήπεδο στην θέση του Λεονάρντο και αποθεώθηκε.

Η λύτρωση

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε ακόμη περισσότερο, προκειμένου να πετύχει το χρυσό γκολ! Στο 79’ κάηκε το Καραϊσκάκη. Ο καλύτερος παίκτης του ολυμπιακού, ο Ζαϊρί έβγαλε την σέντρα, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.
Στην συνέχεια η Αλκμααρ πίεσε, αλλά ο ολυμπιακός είχε κλείσει τους διαδρόμους και πήρε σπουδαία νίκη και ξεκίνησε με το δεξί το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολυμπιακός – ΑΖ Αλκμααρ 1-0
79΄ Τοροσίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Ντιόγο (75' Μήτρογλου), Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (82' Στολτίδης), Λεντέσμα, Τοροσίδης (85' Όσκαρ).

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ρομέρο, Γιάλιενς, Μορένο, Ποκόνιολι, Μέντες ντα Σίλβα (72' Λιξ), Σάαρς, Ελ Χαμνταουί (77' Πελέ), Μάρτενς, Ντε Μπελέ, Μοϊσάντερ, Χόλμαν.
 
Top