GuidePedia

0
Ο ψυχρός πόλεμος ανάμεσα στον κ. Ευάγ.
Μεϊμαράκη και τον κ. Ελ. Ζαγορίτη, που κλιμακώθηκε χθες με ένα ακόμη επεισόδιο, αναστατώνει τη Ν.Δ.


την ίδια ώρα ο Κων. Καραμανλής εμφανίζεται να υποκύπτει στους γαλάζιους βαρόνους για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί στη Ρηγίλλης, με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Ζαγορίτη, προκαλεί ταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς για πολλούς προαναγγέλλει τις εσωκομματικές εκρήξεις που θα συνοδεύσουν μια εκλογική ήττα στις 4 Οκτωβρίου, ιδίως εάν πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Η ανοικτή ρήξη ανάμεσα στους δύο «στρατηγούς» του κόμματος προμηνύει, εξάλλου, κι άλλες αψιμαχίες στον δρόμο έως τις κάλπες. Αφορμή για το νέο επεισόδιο στάθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μαξίμου, στην οποία είχε κληθεί να συμμετάσχει ο κ. Ζαγορίτης, αν και δεν έχει κανέναν κυβερνητικό ρόλο. Η παρουσία του, ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμη, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος ενημέρωσε το κυβερνητικό όργανο για την εκλογική προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού- που, προφανώς, επιδιώκεται να λειτουργήσει σε αγαστή συνεργασία με τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ..... Ο κ. Ζαγορίτης, κατά πληροφορίες, απέφυγε να μιλήσει πολύ και περιορίστηκε σε διαβεβαιώσεις ότι η Ρηγίλλης είναι πανέτοιμη για την προεκλογική εκστρατεία, που επισήμως άρχισε χθες το βράδυ με την ομιλία του Πρωθυπουργού σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης σε μία από τις παρεμβάσεις του σημείωσε με νόημα ότι η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των προεκλογικών συγκεντρώσεων- εν ολίγοις, για να βγει κόσμος στις πλατείες. Άλλοι υπουργοί εξέλαβαν την παρατήρηση ως αιχμή κατά του κ. Ζαγορίτη για το μουδιασμένο κλίμα στη βάση, το οποίο καταγράφηκε και στις ευρωεκλογές, με αποτέλεσμα ο Κων. Καραμανλής να μιλάει σε μικρές συγκεντρώσεις. Η μεγαλύτερη αιχμή, ωστόσο, καταγράφηκε έξω από το Μαξίμου. Αποχωρώντας από τη συνεδρίαση ο κ. Μεϊμαράκης ρωτήθηκε εάν στην Κυβερνητική Επιτροπή συμμετείχε και ο κ. Ζαγορίτης και εκείνος, χαμογελαστός, απάντησε: «Δεν τον πρόσεξα! Ρωτήστε τον κ. Αντώναρο...». Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στην έξοδο ο γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος με τη σειρά του ανέφερε ότι «δεν πρόσεξε» τον υπουργό Άμυνας και προκάτοχό του στη Ρηγίλλης.

Μπροστά στον κίνδυνο η ανταλλαγή πυρών να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, συνεργάτες του Πρωθυπουργού προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, αναφέροντας ότι επρόκειτο για «απαντήσεις με χιούμορ» από τα δύο κορυφαία στελέχη, που δεν υποδηλώνουν καμία ρήξη. Κυβερνητικές πηγές απέδιδαν τις αιχμές σε «ασυνεννοησία» σχετικά με το εάν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί η (άτυπη) παρουσία του κομματικού γραμματέα στο κυβερνητικό όργανο. Για το θέμα αυτό ακολούθησαν διαβουλεύσεις στο Μαξίμου και, τελικώς, ο κ. Αντώναρος προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για την Κυβερνητική Επιτροπή, με την οποία γνωστοποιούσε και τη συμμετοχή του κ. Ζαγορίτη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top