GuidePedia

0
Μήνυμα ενότητας προς τον κόσμο της ομάδας έστειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης ζητώντας εμπιστοσύνη για το καλό του Ολυμπιακού, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του προς τα ΜΜΕ. "Ας κοιτάξουν τις δικές τους μαύρες τρύπες" και "ενδιαφερθήκαμε για 9 και γράψατε για 255 ονόματα" ήταν δύο από τις ατάκες του μεγαλομετόχου των νταμπλούχων ο οποίος μίλησε για διαπραγματεύσεις με τον Φερναντίνιο, δεν είπε κουβέντα για τον Λαυρεντιάδη, ενώ απαντώτας σ' όσους λένε πως έχει βγάλει χρήματα από τον Ολυμπιακό είπε πως έχει προσφέρει 200 εκατομμύρια ευρώ! Επιθετικός και πολλές φορές καυστικός κατά των ΜΜΕ ήταν -όπως αναμενόταν- ο Σωκράτης Κόκκαλης κατά την παρουσίαση των παικτών. Ο πρόεδρος της Πειραϊκής ομάδας έκανε λόγο για "στοχευμένη παραπληροφόρηση", ήταν ξεκάθαρος πως δεν υπάρχει μαύρη τρύπα στα οικονομικά της ΠΑΕ, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να μην παρασύρεται και να στηρίξει την ομάδα για να φτάσει και πάλι στην κορυφή....

Ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρολεύκων" είπε τα 9 ονόματα παικτών που απασχόλησαν τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, δήλωσε πως οι Πειραιώτες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον Φερναντίνιο, ενώ υπογράμμισε πως και φέτος ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Όσο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Σωκράτης Κόκκαλης ευχαρίστησε τον Μαρινάκη καθώς ήταν ο μόνος που ενδιαφέρθηκε αλλά με... δικούς του όρους, ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στον Λαυρεντιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος των νταμπλούχων Ελλάδας δεν δέχτηκε ερωτήσεις τονίζοντας πως η εκδήλωση έγινε για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και δεν ήταν συνέντευξη Τύπου. Για περισσότερη ανάλυση και δικό σας σχόλιο των λεγόμενων του Σωκράτη Κόκκαλη πατήστε εδώ

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Οι τρεις μεταγραφικοί άξονες

"Ξεκαθαρίζω πως σήμερα είναι η παρουσίαση των παικτών και όχι η συνέντευξη Τύπου όπως έχει γραφτεί και ακουστεί από τα ΜΜΕ. Η μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού έχει 3 άξονες. Πρώτον είναι να αποκτήσουμε παίκτες εγνωσμένης αξίας που ήθελαν να έρθουν όπως αυτοί οι πέντε που μόλις παρουσιάσαμε.

Ο δεύτερος είναι ότι επιβραβεύουμε παίκτες του ρόστερ με νέα συμβόλαια και το κάναμε συνολικά σε 11. Ο τρίτος στόχος μας είναι η ένταξη νέων παικτών που προέρχονται από τις ακαδημίες μας και έχουμε 9 επαγγελματικά συμβόλαια. Είμαστε μέσα στους στόχους.

Οι 9 παίκτες (όχι οι 255) που δεν ήρθαν

Θέλω να πω για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε με 9 παίκτες που δεν ήρθαν. Αντ' αυτού καταγράφηκαν 255 ονόματα για τους οποίους υποτίθεται ότι είχε ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός. Αντιλαμβάνομαι ότι όταν δεν έχει αγωνιστική πρέπει να πουλάνε τα ΜΜΕ όμως θα πρέπει να προσέχουν για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Αυτή η παραπληροφόρηση μπορεί να ήταν στοχευμένη. Ενδιαφερθήκαμε καταρχάς για τον Λέτο όμως δεν συμφωνήσαμε με την Λίβερπουλ γιατί δεν μας είχε ικανοποιήσει πέρυσι για να δώσουμε τόσα χρήματα αλλά τον ζητήσαμε άλλον έναν χρόνο δανεικό με οψιόν αγοράς.

Δύο άλλοι παίκτες ήταν ο Μαντσίνι και ο Κουαρέσμα. Ο Μαντσίνι δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, ο δε Κουαρέσμα θεωρήθηκε απαραίτητος από τον προπονητή της Ίντερ. Θέλαμε τον Ντραγκουτίνοβιτς αλλά πήραμε τον Μέλμπεργκ. Επίσης ενδιαφερθήκαμε για τον Ζιοβάνι Ντο Σάντος όμως δεν ήθελε να έρθει στην χώρα μας.

Θέλαμε τον Κάλστρομ όμως η Λιόν δεν ήθελε να μπει σε διαπραγματεύσεις. Ενδιαφερθήκαμε για τον Μπομπό όμως και η στάση της διοίκησης δεν ήταν σταθερή. Επίσης είχαμε ενδιαφερθεί για τον Άλντιντορ ο οποίος δεν ήθελε να έρθει στην ομάδα. Μια εκρεμμότητα υπάρχει. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τον Φερναντίνιο για να δούμε αν θα τα βρούμε τελικά.

Όσο για τα ταξίδια του Χρυσικόπουλου παρά τα όσα γράφτηκαν πήγε μόλις δύο. Στην Ιταλία για τους παίκτες της Ίντερ και στην Γερμανία για τον μάνατζερ του Μπομπό και του Φερναντίνιο. Μπορεί να γράφετε ότι θέλετε αλλά αυτή είναι η κατάσταση.

Αυστηρή κριτική χωρίς λόγο

Τα πρώτα αποτελέσματα απολύτως ικανοποιητικά αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ορισμένα αποτελέσματα κρίθηκαν πολύ αυστηρά από οπαδούς και ΜΜΕ αλλά μπορούν να συμβούν λόγω συγκυριών. Το αποτέλεσμα στην Κρήτη δεν ικανοποίησε κανέναν αλλά μην ξεχνάμε ότι η ομάδα πήγε δίχως 11 παίκτες. Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Πρωτάθλημα και καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις στην Ευρώπη. Πως είναι δυνατόν να είναι εύκολη η κλήρωση όταν παίζεις με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Επίσης το Βέλγιο είναι καλό πρωτάθλημα. Μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ενότητα. Ο κόσμος, η διοίκηση και οι παίκτες.

Το "ευχαριστώ" στον Μαρινάκη και η ΑΜΚ

Πρέπει να αντισταθούμε τηρώντας την πίστη μας στον Ολυμπιακό. Όλοι κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Και φέτος θα πετύχουμε. Δύο θέματα θέλω να πω. Το πρώτο είναι η ΑΜΚ. Η πρώτη φάση ήταν 42 εκ. ευρώ για το 40% μετοχών του Ολυμπιακού αλλά δυστυχώς σ' αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκε μόνο ο Μαρινάκης που θέλω να τον ευχαριστήσω. Όμως η πρόταση ήταν διαφορετική γι αυτό δεν την δεχτήκαμε.

Οι μαύρες τρύπες των... δημοσιογράφων

Η δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι 26 εκ. για το 25% και βρίσκεται σε εξελίξη και περιμένουμε να δούμε πως θα πάει. Επειδή ακούω ότι ο Κόκκαλης έχει βγάλει λεφτά από τον Ολυμπιακό, πρέπει να σας πω ότι εδώ και 16 χρόνια η οικονομική μου συμβολή ξεπερνά τα 200 εκ. ευρώ και αυτά που γράφουν για μαύρες τρύπες δεν υπάρχουν στον Ολυμπιακό, όλα είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Ας κοιτάξουν αυτοί που γράφουν μήπως έχουν μαύρη τρύπα.

Μήνυμα ενότητας και μπηχτές

Πρέπει όλοι μαζί να σταματήσουμε από την αρχή και δίχως λόγο να παρασυρόμαστε από εκπομπές και δημοσιεύματα στοχευμένα. Σήμερα απευθύνομαι στον κόσμο που μαζί με την διοίκηση και την ομάδα θα σύρουν και θα φέρουν τον Ολυμπιακό και φέτος στην κορυφή, παρά τα όσα ακούμε κάθε καλοκαίρι για τα πρωταθλήματα και τα επιτεύγματα των άλλων. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια δυσαρέσκεια γιατί επί 13 χρόνια πήραν μόλις 1 πρωτάθλημα και έχει μια λογική, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα κοιτάξουμε να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία στην Ελλάδα και ότι καλύτερο στην Ευρώπη".

Τι δήλωσαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα

Ζαϊρί: "Με υποδέχτηκαν πολύ ζεστά, οι φίλαθλοι και όλοι στην ομάδα. Είμαι πολύ ικανοποημενος που είμαι στον Ολυμπιακό και θα κάνω ότι μπορώ παραπάνω για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Την Τετάρτη ξεκινάμε σε μια σπουδαία διοργάνωση και η ελπίδα μου είναι ότι θα κάνουμε μια καλή αρχή για να πετύχουμε τον στόχο μας".

Ντάρμπισιρ: "Πολύ χαρούμενος μέλος δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στο 100% της φόρμας μου για να βοηθήσω την ομάδα".

Μαρέσκα: "Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Ολυμπιακός διαπρέπει και ελπίζω και φέτος να πετύχουμε τους στόχους μας και να πάμε καλά σ' όλες τις διοργανώσεις".

Μέλμπεργκ: "Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Οι πρώτοι μήνες μου είναι πολύ ευχάριστοι. Θα παίξουμε σε Ικανοποίηση που έγινα δεκτός από Ολυμπιακό και κόσμο. Ελπίζω να κάνουμε μια καλή αρχή".

Πάρντο: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θέλω να ευχαριστήσω στην ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θα προσπαθήσω να γίνει η ομάδα ακόμη πιο μεγάλη".

Ντάρμπισιρ: "Το καλύτερο για τον Ολυμπιακό"

Ευχαριστημένος που είναι μέλος του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε ο Ματ Ντάρμπισιρ σε δηλώσεις στην κάμερα του "SPORT TV" αμέσως μετά την παρουσίαση, ενώ δήλωσε πως θα δίνει το καλύτερο του εαυτό όποτε φορά την ερυθρόλευκη φανέλα.

"Είμαι ευχαριστημένος που είμαι στον Ολυμπιακό και που ξεκινάει η σεζόν. Πέρασα μία δύσκολη περίοδος αλλά πιστεύω ότι είμαι έτοιμος για να συμβάλλω για αυτή τη σεζόν. Το μόνο που μπορώ να πω και να υποσχεθώ είναι ότι όταν φορώ τη φανέλα του Ολυμπιακού και πατώ το πόδι στο γήπεδο θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα, τους φιλάθλους και το σύλλογο.

Ολες οι ομάδες που παίζουν στο Champions League είναι υψηλού επιπέδου, και οι ομάδες του ομίλου είναι πολύ δυνατές, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο", δήλωσε ο Άγγλος επιθετικός των νταμπλούχων Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top