GuidePedia

0
Τρία τηλεφωνήματα, σε διάστημα τριών ημερών έκριναν τη συμμετοχή του Κώστα Σημίτη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, την περασμένη Τρίτη, ο Νϊκος Αθανασάκης επικοινώνησε με τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Νίκο Θέμελη και τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν δύο θέσεις για τον κ. Σημίτη, στην Α' Πειραιά -εκλογική του περιφέρεια- ή εναλλακτικά στην Α' Αθήνας. Παράλληλα, τον ενημέρωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επικοινωνούσε εντός της επόμενης ημέρας με τον Κ. Σημίτη.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην πρωθυπουργό, την Τετάρτη, ο κ. Σημίτης ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε καμία από τις δύο περιφέρειες, παρά μόνο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ως επικεφαλής. "Στο επικρατείας ή πουθενά" φέρεται να είπε και η συζήτηση έμεινε εκεί. Στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν χθες, έμειναν σκοπίμως δύο θέσεις κενές, στην Α' Πειραιώς και Α' Αθηνών, για την περίπτωση που ο Κ. Σημίτης άλλαζε γνώμη. Για τον ίδιο λόγο, ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε να μη δημοσιοποιηθεί η συνομιλία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό....

Το απογευμα της Πέμπτης, ο Ν. Αθανασάκης πήρε και πάλι στο τηλέφωνο τον Ν. Θέμελη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο Κ. Σημίτης εμμένει σε αυτό που ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε στον Γ. Παπακωνσταντίνου το "πράσινο φως" για να ανακοινώσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα μετέχει στα ψηφοδέλτια. Πηγές που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου σημείωναν ότι δεν υπήρξε πρόταση από τη μεριά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Κώστα Σημίτη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάτες του Κ. Σημίτη έλεγαν, από το περασμένο Σάββατο, ότι ο πρώην πρωθυπουργός θεωρούσε αυτονόητη τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Α' Πειραιά, εκτός εάν το ΠΑΣΟΚ του προτείνει κάτι άλλο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top