GuidePedia

Συνεδριάζει στις 12.00 το μεσημέρι στη Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ προκειμένου να εγκρίνει τα γαλάζια ψηφοδέλτια, πλην της λίστας Επικρατείας που πιθανότατα θα δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια του Λα.Ο.Σ.
Σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, κλείνουν άρον άρον τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με την επιστράτευση κομματικών μελών που συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων. Παρά τις έντονες πιέσεις από τα κεντρικά, δεκάδες στελέχη με κύρος στην περιοχή τους που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ψηφοφόρους, αρνήθηκαν να εκτεθούν, ενώ αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις προβεβλημένων στελεχών που απέσυραν την υποψηφιότητά τους.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στα χθεσινά δελτία ειδήσεων, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. τέσσερις θέσεις φαίνονταν «κλειδωμένες».... : με την υποψηφιότητα των κ.κ. Έβερτ, Σουφλιά και την προώθηση του προέδρου της απερχόμενης Βουλής, Δ. Σιούφα στην τρίτη θέση. Υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα, να βρεθεί στην 4η θέση του ψηφοδελτίου η κ.Μαριέττα Γιαννάκου, και να βρεθεί στην πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος. Σε αυτήν την περίπτωση εκτός των εκλόγιμων θέσεων θα οδηγηθεί ο διευθυντής της Ρηγίλλης κ. Δασκαλάκης.

H ανακοίνωση της μη συμμετοχής του Κώστα Σημίτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στο κόμμα της Ν.Δ.: Άλλοι θεωρούν ότι έτσι αδυνατίζει η επιρροή του Γ. Παπανδρέου στο μεσαίο χώρο, όμως οι περισσότεροι στη Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι αυτό λειτουργεί αρνητικά για τον Κώστα Καραμανλή, καθώς τονώνει τα ηγετικά χαρακτηριστικά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο ΛαΟΣ

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΛΑΟΣ και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνουν πέντε με έξι πρώην βουλευτές της ΝΔ. Ο Γ. Καρατζαφέρης από την Τρίπολη, προέβλεψε ότι το κόμμα του στις 5 Οκτωβρίου θα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων αφού «κάποιοι μας κατατάσσουν στην τρίτη θέση», επεσήμανε ότι σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος εκείνος είναι διατεθειμένος να προσέλθει σε διάλογο. Ο πρόεδρος του ΛαΟΣ έκανε λόγο για «γενική απόδραση ανθρώπων από τη ΝΔ προς ένα κόμμα άσπιλο και αμόλυντο, όπως ο ΛΑΟΣ», ενώ επανέλαβε ότι η πολιτική της ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής «κουβαλάει» το ΠΑΣΟΚ ολοταχώς προς την εξουσία.
 
Top