GuidePedia

Την ανάγκη για έναν ισχυρό πυλώνα του Δημοσίου στις τράπεζες επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου

Σε ερώτηση για την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ, υπογράμμισε πως για την πρώτη είναι υπέρ της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, προκειμένου το κράτος να μπορεί να έχει συμμετοχή και στα κέρδη.
Για τον ΟΤΕ τόνισε πως επιθυμεί ουσιαστικότερη συμμετοχή του Δημοσίου και για να υπάρξει μερίδιο στα κέρδη και για να προωθηθούν ταχύτερα οι σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Deutsche Telekom, έτσι ώστε το Δημόσιο να έχει ξανά ουσιαστικό ρόλο στην επιχείρηση.
Για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, τάχθηκε ανοιχτά κατά της ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα με τα 150 εκατ. ευρώ, που θα προκύψουν από αυτό.
Οσον αφορά τον ΟΛΠ, σε ανακοίνωσή της ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή έκανε λόγο για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την Cosco....
Τράπεζες
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις ελληνικές τράπεζες, για τις οποίες υποστήριξε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας τους. Καταλόγισε στις τράπεζες πως ενώ έχουν τεράστια κέρδη, συνεχίζουν να ασχολούνται με τους ισολογισμούς τους και δεν επιδιώκουν την υποστήριξη των επιχειρήσεων.
Ακόμη ο κ. Παπανδρέου μίλησε για υπέρογκες χρεώσεις από τις πιστωτικές κάρτες, για απουσία συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζόμενων και διοίκησης τραπεζών, για τραπεζικούς υπαλλήλους που εργάζονται χωρίς υπερωρίες για 14 ώρες και για προκλητικά bonus των στελεχών.
Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη ενεργότερη συμμετοχή του κράτους στην τραπεζική αγορά, ανέφερε ότι το δημόσιο απαιτείται να έχει έναν ισχυρό πυλώνα σε αυτό τον τομέα, να συμμετέχει και να συμβάλλει στον ανταγωνισμό.
Κατώτατη σύνταξη
Για το ασφαλιστικό, τόνισε πως όλοι οι πολίτες πρέπει να δικαιούνται σύνταξης και ως βάση θα μπορούσαν να ήταν τα 500 Ευρώ για τον άγαμο και τα 950 Ευρώ για το ζευγάρι. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ των συγχωνεύσεων φορέων-οργανισμών στο ασφαλιστικό, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι όποιες πρωτοβουλίες δεν θα ανατρέπουν τον προγραμματισμό ζωής των πολιτών.
Για τις μεταβολές στο ασφαλιστικό όσον αφορά και τα κατώτατα όρια των συντάξεων, υπογράμμισε ότι αυτά δεσμεύουν το ΠΑΣΟΚ ως ενδεχόμενη κυβέρνηση και θα προχωρήσουν εν ευθέτω χρόνω ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες.
 
Top