GuidePedia

0
Με τις τελικές-γενικές τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε η αποψινή τηλεοπτική αναμέτρηση.
Γιώργος Καρατζαφέρης
«Έχετε μπροστά σας τους πέντε αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Οι δύο από αυτούς κληρονόμησαν κόμματα και οι άλλοι δύο πήραν τα κόμματα πολλών ετών. Εγώ το έχτισα, μάτωσα για να φτιάξω αυτό το κόμμα. Έχω άλλη αντίληψη. Δεν τα βρήκα έτοιμα. Με την επισήμανση αυτή ξεκίνησε την γενική τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Συνέχισε, λέγοντας πως ο ίδιος έχει μονάδα Τύπου, διοικεί ανθρώπους και δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. «Μπορώ να το κάνω και για την Ελλάδα», πρόσθεσε.
Αντίθετα - όπως είπε - τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν πάρει προκαταβολές από τις επιχορηγήσεις για τρία και τέσσερα χρόνια «κι αυτό είναι αδιανόητο». «Είμαστε το μικρότερο και το φτωχότερο κόμμα και δώσαμε 1 εκατ. ευρώ στο Ταμείο κατά της Φτώχειας, δώσαμε χρήματα για τους πλημμυροπαθείς της Ηλείας», είπε.....
Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και αυτή τη Δικαιοσύνη, θα φέρω στην Ελλάδα, κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.
Αλέξης Τσίπρας
Στην τελική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας είπε ότι η σημαντικότερη εμπειρία που έχει ζήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ως πρόεδρος του κόμματος, είναι η επαφή του με τον κόσμο. Όλη αυτή την περίοδο, πρόσθεσε, συναντήθηκε με νέους με πτυχίο που πηγαίνουν στα βουλευτικά γραφεία ζητώντας ρουσφέτια, νοσηλεύτριες που εργάζονται επί δυο χρόνια συνεχώς χωρίς ρεπό, νέους επιστήμονες που περιμένουν να πάρουν ειδικότητα αλλά απογοητεύονται και φεύγουν στο εξωτερικό, απογοητευμένους αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους κάτω του κόστους.

Υπάρχουν όμως και ενεργοί πολίτες που αντιστέκονται και διεκδικούν μια άλλη ποιότητα ζωής, είπε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον κόσμο θέλει να εκπροσωπήσει. Την ξεχασμένη κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Την επομένη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση, αλλά το θέμα είναι αν θα έχουν φωνή και δύναμη όλοι αυτοί, δηλαδή η ξεχασμένη κοινωνία, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε».

Αλέκα Παπαρήγα

Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην τοποθέτησή της στο τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης απευθύνθηκε σε όσους, όπως είπε, έχουν αντιληφθεί ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ουσιαστικές και κραυγαλέες διαφορές», για να τους ζητήσει να εμπιστευθούν στις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα, με σαφή, καθαρή, ασυμφιλίωτη, μαχητική και ακομπλεξάριστη αντίθεση με τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του μεγάλου κεφαλαίου. Μπορεί να συμβάλλει στην αναπτέρωση της ελπίδας, τη συνειδητοποίηση της δύναμης του λαού και την απόσπαση ορισμένων κατακτήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ανέφερε ότι «το 2004 οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν πολύ ευχαριστημένες που έβλεπαν να έρχεται στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και σήμερα τρίβουν τα χέρια τους που μέσα από τις δημοσκοπήσεις βλέπουν το άλλο κόμμα τους, που έχει την ίδια πολιτική με τη Νέα Δημοκρατία και συγχρόνως την τέχνη της λαϊκής παραπλάνησης να έρχεται στην κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έκανε απογραφή για να δικαιολογήσει τη λιτότητα. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα κάνει καταγραφή για να καταλάβει ο λαός πόσο αντέχει η οικονομία».

Γιώργος Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη γενική τοποθέτησή του στην αποψινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, ενώ δεσμεύθηκε για μια ευνομούμενη πολιτεία που θα υπηρετεί το δίκαιο, ένα ευνομούμενο κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την παρουσία και το κύρος της χώρας μας διεθνώς.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι έτοιμος να συγκρουστεί με αντιλήψεις και πρακτικές που πάνε τον τόπο πίσω, ανέφερε ότι χρειάζεται την συμμετοχή όλων και ζήτησε από τους πολίτες «ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας» στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Κώστας Καραμανλής

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με τη γενική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Υπάρχει τεράστια διαφορά στο πως αντιμετωπίζουμε εμείς την διεθνή κρίση και πως την αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Κ.Καραμανλής και πρόσθεσε ότι «ακούσαμε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία νεφελώδη έκθεση ιδεών που δεν απαντά στα ερωτήματα, έχει άγνοια κινδύνου, δείχνει λαϊκιστική προσέγγιση, τάζει λαγούς με πετραχήλια,μοιράζει υποσχέσεις σε όλους».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «οι πολίτες με έχουν τιμήσει δύο φορές, έχω υποχρέωση να τους κοιτάζω στα μάτια και να λέω την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι έχουμε δύο δύσκολα χρόνια μπροστά μας. Μου λένε ότι αυτό έχει πολιτικό κόστος: Απαντώ ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι το οικονομικό και το κοινωνικό κόστος και ότι πρέπει να πάρουμε τώρα τις δύσκολες αποφάσεις για να αποφύγουμε τα χειρότερα στο μέλλον».

Σημείωσε ακόμη ότι αν αφεθούμε στις σειρήνες του λαϊκισμού θα διογκώσουμε τις δημόσιες δαπάνες και θα εκτινάξουμε το δημόσιο χρέος.

«Κοιτάζοντας τον λαό στα μάτια και με το χέρι στην καρδιά, λέω ότι είμαι διατεθειμένος να πάρω τις δύσκολες αποφάσεις έτσι ώστε μετά από δύο χρόνια η χώρα να μπορεί να τρέξει στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας», κατέληξε

Δημοσίευση σχολίου

 
Top