GuidePedia

0


Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός σχεδιάζει πραξικόπημα κατά του Zelensky - Η αντεπίθεση τελείωσε - Myśl Polska (Πολωνία): Ο Ουκρανός στρατηγός Zaluzhny χρησιμοποίησε τις τελευταίες του εφεδρείες, η αντεπίθεση απέτυχε
Η αντεπίθεση του Ουκρανικού στρατού και επίσημα σταμάτησε… μετά από 5 μήνες με σχεδόν 100.000 νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς η αντεπίθεση τελείωσε…
Η αντεπίθεση των Ουκρανών θα γραφτεί στην ιστορία ως μια από τις πιο αποτυχημένες ανά τους αιώνες πολέμων και μαχών.
Οι μάχες έχουν δραματικά μειωθεί…
Η αντεπίθεση απέτυχε παταγωδώς…
Ο Ουκρανικός στρατός ρίχνει την ευθύνη στην Δύση, κατηγορούν τους δυτικούς ότι απλά κάνουν κριτική, εάν ξέρουν να πολεμάνε καλύτερα ας έρθουν στο μέτωπο για να συνειδητοποιήσουν το χάος και την κόλαση…
Ο αμερικανικός Συνταγματάρχης McGregor προεξοφλεί ότι μπορεί να υπάρξει εξέγερση κατά του καθεστώτος της Ουκρανίας…

Τα διεθνή μέσα αναγνωρίζουν επίσημα πλέον ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών απέτυχε…

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολλές εκρήξεις συγκλόνισαν τις ουκρανικές περιοχές Khmelnitsky και Poltava, συμπεριλαμβανομένου του Mirgorod, μιας πόλης που βρίσκεται δίπλα σε ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο, και του Kremenchug, όπου στεγάζεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ουκρανίας.

Igor Klimenko (Υπουργός Εσωτερικών Ουκρανίας): Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση του 2023

Για τη μεγαλύτερη επίθεση της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του 2023 κάνει λόγο η Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερες από 100 τοποθεσίες στην ουκρανική επικράτεια.
Όπως αναφέρει το Κίεβο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση από τις αρχές του 2023.
«Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ο εχθρός βομβάρδισε 118 τοποθεσίες σε δέκα περιφέρειες
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό πόλεων και χωριών που έχουν δεχθεί επίθεση από την αρχή της χρονιάς» ανέφερε σε ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Igor Klimenko.

Shoigu (Υπ. Άμυνας Ρωσίας): Ήττα για την Ουκρανία, παρά τα νέα όπλα από το ΝΑΤΟ

Για ήττα του Κιέβου παρά την προμήθεια νέων όπλων από το ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε πως οι Ουκρανοί δεν τα καταφέρνουν με την αντεπίθεση τους.
«Παρά την προμήθεια νέων τύπων όπλων από το ΝΑΤΟ, το καθεστώς του Κιέβου χάνει.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν απεγνωσμένα και ανεπιτυχώς να επιτεθούν στις κατευθύνσεις Zaporozhia, Donetsk και Kherson, κάτι που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες στον ουκρανικό στρατό.
Οι δυνάμεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξαντλούνται και η έλλειψη ηθικού του προσωπικού ενισχύεται» υπογράμμισε ο Shoigu, αναφέροντας πως την ίδια στιγμή ο ρωσικός στρατός προχωρά, καταλαμβάνοντας ολοένα και πιο σημαντικές γραμμές και θέσεις.
Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις 25η, 138η και 114η μηχανοκίνητες ταξιαρχίες που όπως είπε, διακρίθηκαν ιδιαίτερα κατά τις μάχες.

Ρωσική υπεροπλία: Σκόνη 37 μαχητικά αεροσκάφη και 6 ATACMS

Όπως είπε ο Shoigu οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και η ρωσική αεράμυνα αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικές.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως τον Οκτώβριο, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν περισσότερα από 1.400 εχθρικά όπλα αεροπορικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων 37 αεροσκαφών και έξι πυραύλων ATACMS.
«Θα ήθελα να σημειώσω ότι τα 37 αεροσκάφη είναι σχεδόν διπλάσια από τον αριθμό των μαχητικών F-16 που δεσμεύεται η Δύση να παραδώσει στην Ουκρανία» είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος εξήρε τους Ρώσους στρατιωτικούς για το θάρρος και την επιμονή τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός σχεδιάζει πραξικόπημα κατά του Zelensky - Η αντεπίθεση τελείωσε

Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να επαναστατήσει, να κάνει πραξικόπημα κατά του καθεστώτος του Κιέβου λόγω τεράστιων απωλειών, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Εκεί στην Ουκρανία υπάρχουν στρατιώτες που σχηματίζουν ομάδες μόνο τριών ή τεσσάρων ατόμων.
Φοβούνται ότι αν προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν μια ολόκληρη διμοιρία, όλα θα καταλήξουν σε εξέγερση κατά της
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης.
Υπολογίζει ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει το μισό εκατομμύριο ή 500.000 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες.
Προσθέτει ότι υπάρχουν επίσης μεγάλοι αριθμοί σοβαρά τραυματισμένων που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
«Μιλάμε για έναν στρατό που καταρρέει», κατέληξε ο Douglas McGregor.

Οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία να τελειώσει

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν να τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, τόνισε ο Douglas McGregor.
Αυτός ο πόλεμος τελείωσε.
Αλλά δεν θα τον αφήσει η αμερικανική ηγεσία να πεθάνει, γιατί το καθεστώς στην Ουάσιγκτον θέλει να διατηρήσει την ψευδαίσθηση ότι κάτι καλό συμβαίνει στο Κίεβο…αλλά αυτό είναι ένα ψέμα…
Κατά τη γνώμη του Douglas McGregor, η αλήθεια είναι ότι στην Ουκρανία «δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τη διαφθορά και το έγκλημα».
Μόνο λίγοι στη Δύση είναι έτοιμοι να το παραδεχτούν, αλλά η κατάσταση αλλάζει.
«Οι Ουκρανοί πεθαίνουν χωρίς λόγο, χωρίς κανένα σκοπό», πρόσθεσε ο Douglas McGregor.

Myśl Polska (Πολωνία): Ο Ουκρανός στρατηγός Zaluzhny χρησιμοποίησε τις τελευταίες του εφεδρείες, η αντεπίθεση απέτυχε

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny, έπρεπε να ρίξει τις τελευταίες του εφεδρείες στη μάχη λόγω των επιτυχιών του ρωσικού στρατού στο μέτωπο, αναφέρει η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska…
Η αντεπίθεση τελείωσε γιατί απλά ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε δραματική κατάσταση.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, τα ρωσικά στρατεύματα μεταπήδησαν στην "ενεργητική άμυνα" σε όλο σχεδόν το μήκος του μετώπου. Άρχισαν να δημιουργούνται καταστάσεις κρίσης στον Ουκρανικό στρατό σε πολλούς τομείς.
Ο αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού, Στρατηγός Valery Zaluzhny, αναγκάστηκε να μεταφέρει δυνάμεις μεταξύ τομέων και να κινητοποιήσει τις τελευταίες εφεδρείες».
Ωστόσο η πρωτοβουλία πέρασε στα χέρια της Ρωσίας και ότι «μόνο ένας ερασιτέχνης θα μπορούσε να αρνηθεί την πραγματικότητα στο μέτωπο».
Για την Ρωσική πλευρά η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε παταγωδώς….

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top