GuidePedia

0


Άνοιξε για 500 κατόχους ξένων διαβατηρίων και τραυματιών η Rafah - Ισραήλ: Έχουμε πλήξει 11.000 στόχους, χάσαμε 13 στρατιώτες στις μάχες με την Hamas

 Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η χθεσινή 31/10 επίθεση των Ισραηλινών στον προσφυγικό καταυλισμό της Jabalia, όπου βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 50 άμαχοι Παλαιστίνιοι καθώς και 7 όμηροι προκειμένου να εξουδετερωθεί ο Ibrahim Biari, διοικητής της Hamas που φέρεται πως ηγήθηκε της δολοφονικής επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου, τη στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν πως το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα Τετάρτη 1/11 και δεύτερη επίθεση κατά του προσφυγικού καταυλισμού, και συγκεκριμένα στην περιοχή al - Falouja, με τους Παλαιστίνιους να κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.
Και ενώ κορυφαίοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τη γενοκτονία που διαπράττεται στη Γάζα, ο απολογισμός είναι πραγματικά τραγικός.
Οι νεκροί υπολογίζονται σε 8.796, εκ των οποίων τα 3.648 είναι παιδιά.
Παρά τις αντιδράσεις, οι Ισραηλινοί δηλώνουν αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τέλους, μέχρι την τελική νίκη όπως λέει ο πρωθυπουργός Netanyahu, υποστηρίζοντας πως από τις 7/10 έως σήμερα έχουν πλήξει περισσότερους από 11.000 στόχους της Hamas, αν και γνωστοποίησαν πως κατά τη διάρκεια των μαχών με τη Hamas σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες τους.
Το Ισραήλ έχει αποκόψει και πάλι τις τηλεπικοινωνίες και την πρόσβαση στο Ίντερνετ στη Γάζα, τη στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν πως δεκάδες τανκ της Αιγύπτου έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με τη Γάζα για να αποτρέψουν τυχόν «κύματα» προσφύγων και ενώ ο Λίβανος κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό για χρήση πυρομαχικών με λευκό φώσφορο.
Σημειώνεται ότι σήμερα Τετάρτη το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα Αιγύπτου – Γάζας άνοιξε μετά από μεσολάβηση του Κατάρ για περιορισμένες εκκενώσεις.
Ειδικότερα, από τη Γάζα μπορούν να αποχωρήσουν μόνο ξένοι υπήκοοι και κάτοχοι ξένων διαβατηρίων καθώς και οι βαριά τραυματίες.

Τραγωδία στη Jabalia - Και δεύτερο χτύπημα Ισραηλινών

Τουλάχιστον 6 αεροπορικές επιθέσεις, κατά τις οποίες έριξαν 6 τόνους εκρηκτικών, εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά του προσφυγικού καταυλισμού της Jabalia, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι 150, αν και υπάρχουν αναφορές ακόμα και για 400 θύματα.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως οι Ισραηλινοί έπληξαν και δεύτερη φορά σήμερα τον καταυλισμό και συγκεκριμένα την περιοχή al - Falouja, μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς με τους Παλαιστίνιους να κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.
Το Ισραήλ υποστήριξε πως ο καταυλισμός ήταν τρομοκρατική υποδομή που ανήκε στο Κεντρικό Τάγμα της Hamas και πως κατά τη διάρκεια των υποδομών σκοτώθηκε ο ο Ibrahim Biari, διοικητής της Hamas που φέρεται πως ηγήθηκε της δολοφονικής επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου.


Πρόκειται για ισχυρισμούς που καταρρίπτει η Hamas, η οποία υποστηρίζει πως ο Biari δεν ήταν καν στον καταυλισμό και ότι τα όσα λέει το Ισραήλ είναι ψέματα για να δικαιολογήσει την αποτρόπαια επίθεση του.
Σε ανακοίνωση τους οι Ταξιαρχίες al - Qassam ανακοίνωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 7 όμηροι, εκ των οποίων οι τρεις ήταν κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.




πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top