GuidePedia

0


Επίθεση Ακσενέρ στον Ερντογάν τον ωθεί σε παράλογες κινήσεις-“Όσο η σύγκρουση του ισραηλινού κράτους με την παλαιστινιακή Χαμάς συνεχίζεται τόσο φτάνουμε κοντά στην σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας" είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος του τουρκικού κόμματος Saadet (Κόμμα Ευτυχίας), Τεμέλ Καραμολάογλου

Επιχείρηση νέου “Μαβί Μαρμαρά” ετοιμάζει ο Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις και την επικοινωνία του Κύπριου προέδρου με τον Νετανιάχου, για ανθρωπιστικό διάδρομο, σε μια προσπάθεια να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Γάζα.

“Η Τουρκία αναλαμβάνει την αποστολή ενός πλοίου – νοσοκομείου στη Γάζα”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, τονίζοντας ότι είναι έτοιμο και το μόνο που περιμένουν είναι η άδεια.

Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει επίσης ένα νοσοκομείο πεδίου στην πύλη των συνόρων της Ράφα και προσπαθεί να παραδώσει βοήθεια στην περιοχή με μεταγωγικά αεροσκάφη A400M, γνωστά ως "Koca Yusuf".

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε έτοιμο ένα νοσοκομείο-πλοίου για τη Γάζα. Έχουμε προγραμματίσει την αποστολή σχεδόν 40 ασθενοφόρων, τα οποία είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στην αποστολή. Έχουμε στείλει θερμοκοιτίδες, αναπνευστήρες και πολλές γεννήτριες, μικρές και μεγάλες, με 8 αεροπλάνα. Μια υγειονομική ομάδα των 20 ατόμων βρίσκεται ήδη εκεί.

Έχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες μας για τη δημιουργία 20 νοσοκομείων πεδίου τόσο στην περιοχή κοντά στη συνοριακή πύλη της Ράφα όσο και στο αεροδρόμιο El Arish.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τα αιγυπτιακά και παλαιστινιακά Υπουργεία Υγείας σχετικά με όλα αυτά. Περιμένουμε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να δοθούν οι άδειες. Εάν χορηγηθεί η άδεια, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αμέσως την αποστολή υγειονομικού προσωπικού και υπηρεσιών», είπε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.
Επίθεση Ακσενέρ στον Ερντογάν τον ωθεί σε παράλογες κινήσεις

Επίθεση εξαπέλυσε η αρχηγός του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στροφή που έκανε υπέρ της Χαμάς.

Η Ακσενέρ ανέφερε στον Τούρκο πρόεδρο ότι γίνεται «κομπάρσος του Νετανιάχου» και υπερασπιστής εξτρεμιστών κι όχι μουτζαχεντίν, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος τονίζοντας ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Παλαιστινίων.

Πως θα αντιδράσει όμως το Ισραήλ στην τουρκική κίνηση;

“Όσο η σύγκρουση του ισραηλινού κράτους με την παλαιστινιακή Χαμάς συνεχίζεται σε πλήρη κλίμακα τόσο φτάνουμε κοντά στην σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας" είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρώην δήμαρχος της Σεβάστειας και πρόεδρος του τουρκικού πολιτικού κόμματος Saadet (Κόμμα Ευτυχίας), Τεμέλ Καραμολάογλου.

Αυτό είναι η πάσα αλήθεια και απτή πραγματικότητα που βλέπουμε πλέον καθημερινά.

Η αντίδραση του Ισραήλ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή και δεν είναι καθόλου εφικτό ειδικά αυτήν την χρονική στιγμή, η παρουσία τουρκικού πλοίου στην Γάζα, την στιγμή που οι Ισραηλινοί εξοντώνουν τους Παλαιστίνιους μαχητές.
Εκτίμηση είναι ότι πιθανόν να φτάσουμε πολύ κοντά σε μια περίπτωση “Μαβί Μαρμαρά” μεταξύ Τούρκων και Ισραηλινών, με τους δεύτερους να έχουν ήδη το χέρι στην σκανδάλη.

Ο Ερντογάν παίζει με την “φωτιά’ για να δείξει σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο ότι είναι ο μοναδικός ηγέτης του Ισλάμ σήμερα.
Η παρουσία της αμερικανικής αρμάδας όμως στην Ανατολική Μεσόγειο είναι επιζήμια για τα τουρκικά περιφερειακά της συμφέροντα.

Υπάρχει πράγματι μια αυξανόμενη συναίνεση σε όλο το τουρκικό πολιτικό φάσμα ότι η επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή είναι μια πράξη αποτροπής όχι μόνο κατά του Ιράν και των πληρεξουσίων του, αλλά και κατά της Τουρκίας.

Ο φόβος είναι ότι μια ισχυρότερη αμερικανική παρουσία θα διαταράξει περαιτέρω τις προσπάθειες της Άγκυρας να αποτρέψει την κουρδική αυτονομία υπό την ηγεσία του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης και των Μονάδων Προστασίας του Λαού στη βόρεια Συρία, την οποία η Τουρκία βλέπει ως επέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top