GuidePedia

0


Πολεμικά πλοία του ισραηλινού Ναυτικού αναπτύχθηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα δημιουργώντας ακόμη ένα επίπεδο άμυνας.

Μετά την επίσημη κήρυξη πολέμου από τους Χούθι, ακολούθησε νέο μπαράζ με βαλλιστικούς πυραύλους, κρουζ και drones προς τον πόλη Ειλάτ.

Οι δυνάμεις των Χούθι που αποτελούν μέρος του “Άξονα της Αντίστασης” άνοιξαν στο Ισραήλ το μέτωπο της Ερυθράς.

Ισραηλινές κορβέτες Sa’ar 5 αναπτύχθηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα – Κοινή δύναμη κρούσης με ΗΠΑ

Ισραηλινές κορβέτες κλάσης Sa’ar 5 αναπτύχθηκαν σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αναφέρουν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις σε σχετική ανακοίνωση, έπειτα από επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Εικόνες που κοινοποιήθηκαν από τον IDF φαίνεται να δείχνουν κορβέτες Sa’ar 5 να περιπολούν κοντά στο λιμάνι της Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο το Ισραήλ αντιμετωπίζει ως νέο μέτωπο, καθώς ο πόλεμός του κατά της Χαμάς στη Γάζα προκαλεί αντίποινα από δυνάμεις ευθυγραμμιζόμενες με το Ιράν και φίλα προσκείμενες στη Χαμάς σε άλλα μέρη της περιοχής.

Οι κορβέτες αυτής της κλάσης έχουν πλήρες εκτόπισμα 1.275 τόνους, μήκος 85,6 μέτρα, ενώ ακόμα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως και 33 κόμβους, με επιχειρησιακή εμβέλεια τα 3.500 ναυτικά μίλια.

Διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα για ανθυποβρυχιακό πόλεμο και μπορούν να φέρουν οργανικό ελικόπτερο για τον ίδιο τύπο αποστολών, ενώ ενσωματώνουν διπλούς τορπιλοσωλήνες των 324 χιλιοστών.

Επίσης, διαθέτουν δύο τετραπλούς εκτοξευτές για πυραύλους επιφανείας – επιφανείας (αντιπλοϊκούς) τύπου Harpoon και σύστημα κάθετης εκτόξευσης (VLS) 32 κελιών για την εκτόξευση πυραύλων επιφανείας – αέρος τύπου Barak.

Ακόμα εξοπλίζονται με ένα αυτόματο πυροβόλο των 20 χιλιοστών για εγγύς αεροπορική προστασία τύπου Phalanx και διπλό τηλεχειριζιόμενο οπλικό σύστημα των 25 χιλιοστών τύπου Typhoon.

Παράλληλα, το Αμερικανικό Ναυτικό έδωσε διαταγή στα USS Bataan (LHD-5) και USS Carter Hall (LSD-50) να παραμείνουν στην Ερυθρά Θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι εκτός από το Bataan και το Carter Hall, τουλάχιστον τρία αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke βρίσκονται επίσης στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για τα USS Roosevelt (DDG-80), USS Thomas Hudner (DDG-116) και USS Carney (DDG-64).

Αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β σε άσκηση Hot-pit στο Ιντσιρλίκ – Πρόβα μαζικού βομβαρδισμού
Παράλληλα, αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο με σκοπό την εκπαίδευση και τον ανεφοδιασμό.

Τα αεροσκάφη B-1B Lancer της Αεροπορίας των ΗΠΑ προέρχονται από την βάση Dyess Air Force του Τέξας, και αναπτύχθηκαν στη βάση RAF Fairford στο Ηνωμένο Βασίλειο ως τμήμα της Bomber Task Force 24-1.

Ειδικότερα, τα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου B-1B πραγματοποίησαν για πρώτη φορά «hot-pit» ανεφοδιασμό, δηλαδή προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και ανεφοδιάστηκαν από τα πληρώματα εδάφους δίχως να σταματήσει η λειτουργία των κινητήρων.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που έχει ως στόχο την εξοικείωση των συμμαχικών δυνάμεων με δύσκολες επιχειρησιακές συνθήκες που απαιτούν τον γρήγορο ανεφοδιασμό και επανεξοπλισμό πολεμικών αεροσκαφών σε προκεχωρημένες στρατιωτικές βάσεις κοντά σε εμπόλεμες περιοχές.

Στη συνέχεια τα δύο αμερικανικά B-1B μετά τον δίωρο «hot-pit» ανεφοδιασμό απογειώθηκαν και πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση με τουρκικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135R και με μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Οι Αμερικανοί έκαναν πρόβα μαζικού βομβαρδισμού ιρανικών και φιλοιρανικών θέσεων στην Μέση Ανατολή.

Αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός σηματοδοτεί τον πρώτο ανεφοδιασμό B-1B hot-pit στην Τουρκία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top