GuidePedia

0

Είναι πρακτικά αδύνατη η μετακίνηση 1,1 εκατομμυρίων ανθρώπων από τη βόρεια στη νότια Γάζα, όπως απαιτεί το Ισραήλ.

Ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σωτήρης Ρούσσος εξηγεί την σκοπιμότητα αυτών των ισραηλινών ανακοινώσεων. Ο κύκλος της φρίκης που έχει ανοίξει δεν θα έχει κανέναν νικητή ,εκτιμά ο κ.Ρούσσος. «Παροδικές νίκες,χωρίς νόημα, ειδικά για το Ισραήλ», μπορεί να υπάρξουν. Τίποτα περισσότερο. Μόνο περισσότερη φρίκη θα παραχθεί…

Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η στρατιωτική τεχνολογία δεν εξασφαλίζει πλέον το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης με έναν αντίπαλο που μάχεται «ασύμμετρα».

Ο κ.Ρούσσος επισημαίνει τον ρόλο του Ιράν σε ότι έχει να κάνει με την Χεζμπολάχ και την εμπλοκή της ,αλλά δεν βλέπει από την άλλη προοπτική να καταφέρει το Ισραήλ να «παρασύρει» τις ΗΠΑ σε ένα χτύπημα κατά του Ιράν.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι όσα λέει ο κ.Ρούσσος για τη στάση και τις κινήσεις Τουρκίας και Ελλάδας σε αυτή την κρίση της Μέσης Ανατολής. Κινητικός ο Ερντογάν, άφαντη η ελληνική κυβέρνηση. Αναφέρεται στο θέμα της «συμμαχίας Ελλάδας-Τουρκίας» που υποχρεώνει υποτίθεται την ελληνική κυβέρνηση να τηρεί τόσο μονομερή στάση στην κρίση. Ο κ.Ρούσσος εξηγεί με στοιχεία και γεγονότα ότι δεν προκύπτει από κάπου ότι είμαστε σύμμαχοι με το Ισραήλ. Έχουμε καλή ,στενή σχέση αλλά όχι συμμαχία. Συμμαχία όπως λέει έχει το Ισραήλ με την Τουρκία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top