GuidePedia

0


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε σήμερα Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τη συνάντηση αυτήν.

Ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Δεν έκανε καμία άλλη διευκρίνιση στο βίντεο αυτό, που δείχνει μόνο τους στρατιώτες να κουνούν καταφατικά το κεφάλι, απαντώντας στην ερώτησή του.

Η Τουρκία απορρίπτει την «εξορία των Παλαιστινίων»

Η Τουρκία συμφωνεί με την Αίγυπτο και απορρίπτει την εξορία των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στον θύλακα αυτόν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, στη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο.

Ο Φιντάν, στο πρώτο του ταξίδι στην Αίγυπτο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, είπε ότι ο κόσμος πρέπει να δράσει για να εμποδίσει την εξάπλωση της σύγκρουσης και να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη βάση της λύσης των δύο κρατών. Πρόσθεσε ότι οι αιγυπτιακές αρχές συντονίζουν τις ενέργειες τους με το Ισραήλ ώστε να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

“Υπάρχει μια ευκαιρία να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση” στη Μέση Ανατολή αλλά τις επόμενες ώρες “ίσως να είναι πολύ αργά”, λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε σήμερα από τη Βηρυτό ότι είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί μια «γενικευμένη κρίση» στη Μέση Ανατολή, σχολιάζοντας τους φόβους για μια ανάφλεξη στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισράηλ, στις 7 Οκτωβρίου. «Υπάρχει ακόμη μια πολιτική ευκαιρία να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση στην περιοχή», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προειδοποιώντας όμως ότι «ίσως να είναι πολύ αργά τις επόμενες ώρες».

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ φοβούνται το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στα σύνορα με τον Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, αποφασίσει να παρέμβει στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα. Στις δηλώσεις που έκανε από την πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν επανέλαβε ότι οι σύμμαχοι του Ιράν (Συρία, Χεζμπολάχ, Ιράν), που ανεπισήμως αποκαλούνται «Άξονας της Αντίστασης», μπορεί να αντιδράσουν στην περίπτωση κλιμάκωσης των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα.

«Η αντίσταση (σ.σ. στο Ισραήλ) στα άλλα μέτωπα εξέτασε όλα τα πιθανά σενάρια, έχει το δάχτυλο στη σκανδάλη», προειδοποίησε. Σύμφωνα με ειδικούς, η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο εάν το Ισράηλ ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα. Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι ο Αμπντολαχιάν συνομίλησε με τον Σάλεχ αλ Αρούρι, στέλεχος της Χαμάς και τον Ζιάντ αλ-Ναχάλα, τον ηγέτη του Ισλαμικού Τζιχάντ. Μετά τη Βηρυτό, ο Ιρανός υπουργός θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Κατάρ. Μολονότι η Τεχεράνη στηρίζει τη Χαμάς, η ιρανική ηγεσία επιμένει ότι δεν εμπλέκεται στην επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ισραηλινό λαό και τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς. Επίσης επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κ.Μητσοτάκης εξακολουθεί να διαχειρίζεται το θέμα της Μέσης Ανατολής με προκλητική μονομέρεια που ελπίζουμε ότι δεν θα μας βγει σε κακό.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top