GuidePedia

0

Με νέες προκλητικές δηλώσεις επανήλθε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς, Ντερβίς Έρογλου, την ημέρα της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, στα πλαίσια των απευθείας διαπραγματεύσεων που έχουν εγκαινιάσει για το Κυπριακό.
Ο κ. Έρογλου, χαρακτήρισε «λυπηρό και προκλητικό γεγονός» την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. το δεύτερο εξάμηνο του 2012 από την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία απεκάλεσε… «νότια Κύπρο».
Παράλληλα, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς επέμεινε σε παλαιότερες δηλώσεις του, με τις οποίες είχε υποστηρίξει ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., χωρίς να έχει λυθεί προηγουμένως το Κυπριακό, ήταν λάθος.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τον κύπριο πρόεδρο, ο κ. Έρογλου υποστήριξε ότι στόχος των δύο πλευρών είναι η ολοκλήρωση των συζητήσεών τους σε συγκεκριμένα θέματα, πριν τη συνάντησή τους με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στις 7 Ιουλίου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε ότι το ταξίδι του στο Λονδίνο, που ήταν προγραμματισμένο για τις 7 έως 9 Ιουνίου, αναβλήθηκε για το φθινόπωρο, λόγω της κατάστασης της υγείας του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top