GuidePedia

0



Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είχε λάβει η τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ντιγιαρμπακίρ που θεωρείται το «προπύργιο των Κούρδων». Τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο μετά τις προχθεσινές συγκρούσεις τις αστυνομίας και διαδηλωτών στην περιοδεία του τούρκου πρωθυπουργού στην πόλη Άρτβιν όπου σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής. Γι’ αυτό και δεν ξέσπασαν επεισόδια στην πόλη.
Ο Ερντογάν με την ομιλία τους και τις υποσχέσεις του προσπάθησε να προσελκύσει τους Κούρδους ψηφοφόρους, όμως οι δημοσκοπήσεις το Kόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης όμως οι δημοσκοπήσεις στη Νοτιοανατολική Τουρκία δείχνουν ότι το πρώτο Κόμμα στην περιοχή θα είναι το φιλο-κουρδικό κόμμα «Ειρήνης και Δημοκρατίας».
Κούρδοι κρατούσαν πανό «είμαστε όλοι αντάρτες» για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του τούρκου πρωθυπουργού.
Ο Ερντογάν πριν την άφιξη του στο Ντιγιαρμπακίρ υποσχέθηκε πάλι μεγαλεπήβολα σχέδια για τη Σμύρνη και τη Νοτιοανατολική Τουρκία. Στη Σμύρνη υποσχέθηκε να κατασκευάσει γέφυρα ανάμεσα στις δυο όχθες της πόλης ακόμη και την τουριστική ανάπτυξη του Ντιγιαρμπακίρ!
Τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Sonar που δημοσίευσε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, προβλέπει πως το ΑΚP θα λάβει το 50.9% των ψήφων ενώ η δύναμη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος θα κυμανθεί στο 25.7%. Οι Εθνικιστές αναμένεται να λάβουν το 12.4% των ψήφων. Σχεδόν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πάντως προβλέπουν πως το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα πέσει κάτω του 45%. 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top