GuidePedia

0
«Αλλαξαν στρατόπεδο» οι φύλαρχοι στη Λιβύη
«Αλλαξαν στρατόπεδο» οι φύλαρχοι στη Λιβύη
Στηρίζουν τον Καντάφι, καταδικάζουν τους αντικαθεστωτικούς και ζητούν να μπει τέλος στη σύρραξη με έναν νόμο για γενική αμνηστία, αν και προ εβδομάδων από την άλλη άκρη της Λιβύης ζητούσαν να «φύγει ο δικτάτορας»
Η αδυναμία να βρεθεί μία σχετικά αξιόπιστη διάδοχη κατάσταση στη Λιβύη έγινε εμφανής από τις νέες τοποθετήσεις των επικεφαλής των φυλών που απαρτίζουν την Λιβύη, όπως δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.
Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση 61 φυλών ότι επιθυμούν να οικοδομηθεί μία «ενωμένη Λιβύη» χωρίς τον «δικτάτορα Καντάφι», από τη Βεγγάζη, οι φύλαρχοι φέρονται να άλλαξαν γνώμη.
Στην ανακοίνωση που εξεδόθη προτείνεται «θέσπιση νόμου περί γενικής αμνηστίας που θα περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους και εκείνους που συμμετείχαν στην ένοπλη εξέγερση» για να τερματιστεί ο εμφύλιος, ενώ υποστηρίζεται η παραμονή Καντάφι στην εξουσία και οι αντικαθεστωτικοί χαρακτηρίζονται «προδότες».
«Η διάσκεψη καλεί τις λιβυκές φυλές που βρίσκονται κοντά στις πόλεις, τις οποίες έχουν καταλάβει ένοπλες ομάδες να οργανώσουν ειρηνικές πορείες για να απελευθερώσουν τις πόλεις αυτές και να αφοπλίσουν τους αντάρτες», αναφέρει η απόφαση των φυλάρχων.
Νέο κύμα προσφύγων από τη Λιβύη
Δύο σκάφη με 842 επιβάτες έφτασαν στο νησάκι της Λαμπεντούζα την νύχτα της Παρασκευής, με το ένα μάλιστα να μεταφέρει 655 άτομα. Οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν σε κέντρα υποδοχής.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια να «αναπνεύσουν» οι υποδομές από την αθρόα προσέλευση μεταναστών. Μόνο την Παρασκευή, οι ιταλικές αρχές μετέφεραν περισσότερους από 1.000 πρόσφυγες σε άλλα κέντρα υποδοχής σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top