GuidePedia

0
«Μαρκάρουν» ομογενείς από την Αλβανία
Αν και το έχουν «πνίξει» τα κατεστημένα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα το ζήτημα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας έχει τεράστια σημασία για το μέλλον του ελληνισμού, αλλά και ευρύτερα των γεωπολιτικών εξελίξεων της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.
Το νέο φοβερό κύμα ανακατατάξεων που καταφτάνει (με αλλαγές συνόρων και πάλι, καινούριους στρατηγικούς συσχετισμούς και νέες συμμαχίες) θα συμπληρώσει το αρχικό κύμα, που είχε ξεκινήσει το 1991 με τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και κατέληξε στην ανακήρυξη ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου από τους αλβανόφωνους Κοσοβάρους.
Στο πλαίσιο αυτό ελληνικοί συστημικοί κύκλοι έχουν ήδη ρίξει το σύνθημα του σιωπηρού πνευματικού στραγγαλισμού οτιδήποτε έχει να κάνει με την ύπαρξη της ελληνικής παρουσίας στην Αλβανία, κάτι που αναφέραμε ήδη στο κείμενό μας «Βόρεια Ήπειρος SOS» («Ελεύθερη Ώρα», 30.1.2011). Δυστυχώς δικαιωθήκαμε απόλυτα, αφού δεν πέρασε ούτε καν ένας μήνας από τη δημοσίευση του παραπάνω κειμένου και ένας χαρακτηριστικός άνθρωπος της Νέας Εποχής, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης, απαγόρευσε στο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο προΐστατο ακόμα και την απλή αναφορά του όρου «Βόρεια Ήπειρος»!!!
Σίγουρα δεν χρειάζονται περισσότερα για να καταλάβει κανείς τη νέα γραμμή που έχει πέσει στους νεοεποχίτικους κύκλους (στους οποίους περιλαμβάνεται και ο δήμαρχος Αθηναίων Καμίνης), η οποία «συνιστά» τον ενδοτισμό στα εθνικά μας θέματα και τον οριστικό αφελληνισμό του γεωγραφικού χώρου της νότιας Αλβανίας...
Φυσικά η αλβανική πλευρά αισθάνεται ικανοποιημένη από τις μειοδοτικές κινήσεις των ελληνικών κυβερνητικών κύκλων, εφόσον αυτές υποβοηθούν τον βασικό της στόχο, που δεν είναι παρά η αλβανοποίηση της πανάρχαιας γης της Ελλοπίας... Και το μόνο πραγματικά που φοβίζει τα Τίρανα είναι η αντίδραση των εξωελληνικών κύκλων που δρουν σε πλανητικό επίπεδο και που προσπαθούν να διαφυλάξουν τη γενικότερη ισορροπία στην περιοχή, υπερασπιζόμενοι τον ελληνικό χαρακτήρα της νοτιοαλβανικής επικράτειας (στις προσπάθειες αυτές ξένων και ομογενειακών δυνάμεων αναφερθήκαμε επίσης στα κείμενά μας).
Πρώτιστος λοιπόν στόχος των ασφαλίτικων μηχανισμών των Τιράνων είναι η θανάτωση εν τη γενέση της (πριν προλάβει δηλ. να ανδρωθεί) οποιασδήποτε ελληνικής κίνησης έχει να κάνει με το θέμα της προάσπισης της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Μια κίνηση που βεβαίως δεν μπορεί παρά να προέλθει από τους πατριωτικούς ελληνικούς κύκλους και ειδικότερα αυτούς που έχουν έμπρακτα δείξει την ευαισθησία τους για το συγκεκριμένο θέμα. Συνεπώς η τακτική των αλβανικών υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών έχει να κάνει με τη συλλογή καταρχάς πληροφοριών για τους παραπάνω κύκλους και έπειτα με «ενέργειες αναχαίτισης» των όποιων δραστηριοτήτων τους...
Στο παρασκήνιο μαίνεται αυτή τη στιγμή ένας αδυσώπητος ψυχολογικός πόλεμος. Ένας πόλεμος νεύρων, με απίστευτες υπόγειες «μάχες χαρακωμάτων». Εξάλλου η ελληνική ΕΥΠ επεξεργάζεται άκρως ενδιαφέρουσες (και ανησυχητικές) αναφορές, οι οποίες κάνουν λόγο για την ανασύσταση μετά από χρόνια ενός αλβανικού πυρήνα που δρα μέσα στην Ελλάδα και που αποσκοπεί στη συγκέντρωση κάθε πληροφορίας που έχει να κάνει με τη δραστηριότητα των βορειοηπειρωτικών κύκλων. Τα άτομα που απαρτίζουν το «αόρατο» αυτό δίκτυο δρουν μεν με διπλωματική, εμπορική ή άλλη κάλυψη, αλλά στην πραγματικότητα εκφράζουν το αλβανικό παρακράτος, που φυσικά σαν στόχο έχει την εξάλειψη του ελληνισμού από τις νότιες επαρχίες της χώρας («γενοκτονία χαμηλής έντασης»).
Το παραπάνω αλβανικό δίκτυο έχει τη βάση του στην Αθήνα, αλλά και παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα. Είχε καταγραφεί και παλαιότερα η ενεργοποίησή του σε δυο διαφορετικές φάσεις: η πρώτη επί ηγεμονίας στα Τίρανα του Ενβέρ Χότζα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν στην Ελλάδα είχε εντατικοποιηθεί ο αγώνας του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανού, και η δεύτερη μετά την πτώση του καθεστώτος Αλία, όταν η αλβανική κυβέρνηση φοβήθηκε μήπως η Ελλάδα – και αφού είχαν ενοποιηθεί και οι δυο Γερμανίες – θέσει θέμα επαναφοράς του βορειοηπειρωτικού θέματος στον ΟΗΕ (όπου παραμένει εκκρεμές από το 1946).
Η μυστική αυτή αλβανική παρακρατική «υπηρεσία» ασχολείται αποκλειστικά με τους Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα, αφού εκείνους που παραμένουν στην Αλβανία τους θεωρεί ούτως ή άλλως ομήρους των Τιράνων και ότι «τους έχει στο χέρι». Άρα είναι λογικό να στρέφει όλη της την προσοχή στα δρώμενα του ελλαδικού χώρου, αφού πιστεύει ότι μόνο από εκεί μέσα μπορεί να προέλθει κίνδυνος για τα αλβανικά εθνικά συμφέροντα: κίνδυνος, που – όπως ισχυρίζονται οι Αλβανοί εθνικιστές – δύναται να προκαλέσει ακόμα και τον ακρωτηριασμό της αλβανικής επικράτειας και την προσχώρηση του νότιου τμήματός της στην Ελλάδα!
Δεν μπορεί λοιπόν παρά να προξενεί πραγματικά εντύπωση το γεγονός της εκ νέου δραστηριοποίησης της «υπόγειας» αυτής οργάνωσης, κάτι που δείχνει σαφέστατα ότι οι εξελίξεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι ραγδαίες και αναμένονται δραματικές εξελίξεις. Δικαιώνονται έτσι όλες οι θέσεις μας, όπως έχουν εκφραστεί με μια σειρά από άρθρα στον Τύπο, αλλά και από τις ενέργειές μας για διεθνοποίηση του βορειοηπειρωτικού ζητήματος.
Το αλβανικό αυτό δίκτυο (που έχει σαν «άξονά» του το κέντρο της Αθήνας) έχει την ονομασία «Υπηρεσία Παρακολούθησης Δραστηριοτήτων Αλβανών της Νότιας Αλβανίας» και, σύμφωνα με νεώτερες ενημερώσεις, εστιάζει την προσοχή του σε μερικά σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι στην Ελλάδα επέρχεται καταιγισμός πολιτικών εξελίξεων, που θα αλλάξουν ριζικά τις αντιλήψεις μας για τη Μεταπολίτευση και τον ρόλο των μέχρι τώρα κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων της χώρας: με δυο λόγια περνάμε σε μια νέα φάση, με νέες δυνάμεις να περνούν στο πολιτικό προσκήνιο, μια πραγματικά καινούρια εποχή για την Ελλάδα...
Μέχρι όμως τότε η αλβανική υπηρεσία πληροφοριών SHISH πιστεύει ότι τα γεγονότα στην Ελλάδα θα είναι τέτοιας δυναμικής, ώστε να «απορροφήσουν» την προσοχή των Ελλήνων στο εσωτερικό σκηνικό, αφήνοντας το πεδίο εντελώς ελεύθερο για να προχωρήσει στον αλβανικό νότο η εθνοκάθαρση του ελληνικού πληθυσμού...
Επομένως, το «βαθύ κράτος» των Τιράνων έχει ως κύριο μέλημμά του να μην προέλθει κάποια αρνητική γι’ αυτό έκπληξη από τους εν Ελλάδι βορειοηπειρωτικούς κύκλους, είτε πρόκειται για μεμονωμένα πρόσωπα είτε για οργανωμένα σωματεία. Στο «εργαστήριο» λοιπόν του μυστικού δικτύου που έχει στηθεί μέσα στην Ελλάδα καταγράφονται τα πάντα όσα αφορούν τους παράγοντες του βορειοηπειρωτικού αγώνα στη χώρα μας (αυτούς που οι ίδιοι αποκαλούν... «Αλβανούς της νότιας Αλβανίας»!).
Στις ημέρες μας γίνεται κυριολεκτικά από το αλβανικό δίκτυο ολική «σάρωση» όλων των ατομικών στοιχείων που αφορούν τους εν λόγω παράγοντες, όπως π.χ. θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν για τα ελληνοαλβανικά θέματα, πιθανή κομματική δραστηριότητα, σχέσεις τους με το επίσημο ελληνικό κράτος, ταξίδια από και προς την Αλβανία, γενικότερες καθημερινές συνήθειες... Ένα απίστευτο πραγματικά ηλεκτρονικού τύπου φακέλωμα, που ύστερα διοχετεύεται μέσω ειδικών «κυκλωμάτων» στα Τίρανα, όπου και λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις για το ποια θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση αυτών των παραγόντων...
Το θρίλερ που διαδραματίζεται αυτές τις ώρες και τις στιγμές στον αθέατο κόσμο των κατασκοπευτικών κύκλων (το περίφημο «ήσυχο μέτωπο») θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως έναν ιδιότυπο «ψυχρό πόλεμο» Αθηνών-Τιράνων. Άλλωστε οι γνωρίζοντες ξέρουν πολύ καλά ότι απώτατος στόχος του δικτύου είναι ο εγκλωβισμός των παραπάνω παραγόντων, κάτι που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους έμμεσου εκβιασμού και επιβολής δύναμης: ακόμα και για «κλείσιμο των συνόρων» από τα Τίρανα σε «επιλεγμένους»-στοχευμένους Βορειοηπειρώτες σε (μια καθόλου απίθανη) «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κάνουν λόγο διάφορες πληροφορίες!...
Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει είναι ότι το αλβανικό παρακράτος έχει «σταμπάρει» για τα καλά πολλούς ομοεθνείς μας και Έλληνες πατριώτες. Τους έχει στο στόχαστρο της προσοχής του και συγκεντρώνει πολύτιμο υλικό, που – όταν φτάσει η ώρα – θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του ελληνισμού... Το κακό όμως για το πρακτορικό αυτό δίκτυο είναι ότι και του ίδιου οι κινήσεις «επιβλέπονται» από μια ανώτερη δύναμη!
Δ-ρ Ησαΐας Κωνσταντινίδης

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top