GuidePedia

0
«Είχε την ατυχία να τελειώσει το γυμνάσιο με ένα χρυσό μετάλλιο, και στο πανεπιστήμιο να πάρει βραβείο για μια μελέτη του με θέμα τη δουλεία κατά το ρωμαϊκό δίκαιο, και γι’ αυτό κρατούσε σηκωμένη ψηλά τη μύτη του, είχε αυταρέσκεια κι έτσι ήταν ανόητος στον τετράγωνο» (Λ. Τολστόι, Ανάσταση)

Προσωπικά δεν πιστεύω, όπως προφανώς θεωρεί ο ευφυής και φιλόδοξος κ ΥΠΕΘΑ, ότι είναι υποτιμητικό, ανέντιμο ή ντροπή να είναι κάποιος αυτιστικός, ανάπηρος, παθολογικά παχύσαρκος, ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο ευθύνεται, η φύση ή η τύχη και στο οποίο όλοι οι άνθρωποι είμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου μας υποψήφιοι αποδέκτες.
Αντίθετα θεωρώ ανήθικη την ψευδολογία, την εκτεταμένη πολιτική διαφθορά, την συγκάλυψη πολιτικών ή οικονομικών εγκλημάτων, την κοινωνική αναλγησία, τη «νόμιμη» ατιμωρησία των πολιτικών, τον πολιτικό αυτισμό (ή προδοσία;) στα εθνικά θέματα και τόσα άλλα επαίσχυντα που παρακολουθούμε επί μακρόν διαδραματιζόμενα στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας με πρωταγωνιστή την κυβερνώσα πολιτική ελίτ των δυο κομμάτων εξουσίας.
Βέβαια η αλαζονεία της εξουσίας, η υπεροψία, προσβάλλει του πάντες ακόμη και τους πολύ έξυπνους ίσως ακόμη περισσότερο αυτούς σε σημείο που να φανερώνει ανάγλυφα την μικρότητα του χαρακτήρα τους, αν υπάρχει. Όλοι το είδαμε αυτό κατά την διαδικασία επιλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Δεν αρκεί η ιδιοφυία για την άσκηση εξουσίας. Η σφυρηλάτηση του χαρακτήρα και το ήθος παίζουν εξ ίσου σημαντικό ρόλο.
Σήμερα μετά την δραματική απαξίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού με την κωμικοτραγική διαχείριση της οικονομικής κρίσης από το ΠΑΣΟΚ με έκπληξη βλέπουμε τον υπουργό Άμυνας να απαξιώνει και την… άμυνα της χώρας κηρύσσοντας … πόλεμο στην αιχμή του δόρατος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ΕΔ, τους πιλότους των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας και την ηγεσία των ΕΔ.
Πρωτοφανή πράγματα κ υπουργέ…
Τελείως διαφορετικός είναι ο ρόλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου που ηγείσθε.
Οι «ανίκανοι» απομακρύνονται από κρίσιμες θέσεις ή αποστρατεύονται, δεν καθυβρίζονται κ. Βενιζέλο. Δεν είναι δυνατόν να ηγούνται του στρατεύματος αυτιστικοί.
Με τι κύρος και τι αυτοπεποίθηση θα διοικήσουν;
Τι εμπιστοσύνη θα τους έχει πλέον ο λαός που θα τους παραδώσει τα παιδιά του να τα εκπαιδεύσουν και να τα οδηγήσουν στη μάχη αν χρειαστεί;
Όταν δεν τους εμπιστεύεται ο ίδιος ο πολιτικός τους προϊστάμενος;
Ο άγρια φορολογούμενος ελληνικός λαός, δεν έχει την πολυτέλεια, να πληρώνει και μάλιστα σε υψηλές θέσεις ανθρώπους που δεν σέβονται την αξιοπρέπεια τους και την αξιοπρέπεια όλων των στελεχών που υπηρετούν στις ΕΔ.
Πριν πολλά χρόνια ο αρχαίοι πρόγονοι μας έλεγαν πως η εξουσία δείχνει το χαρακτήρα του ανθρώπου, τα ελαττώματα και τα προτερήματα, το ήθος και τον αυτοσεβασμό.
Αυτό σίγουρα ισχύει για τη στρατιωτική και την πολιτική εξουσία της χώρας.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα κάποιος πρέπει να αποχωρίσει για το καλό του τόπου.
Ο υπουργός ή οι αρχηγοί.
Μέση λύση θα επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό του κ. υπουργού.

Ινφογνώμων Πολιτικά

Δημοσίευση σχολίου

 
Top