GuidePedia

0
"Πιστέψαμε πως ο μηχανισμός στήριξης θα ήταν επαρκής για να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε", ήταν η παραδοχή του πρωθυπουργού για την είσοδο στο μηχανισμό του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. στο υπουργικό συμβούλιο που αρχίζει αυτή την ώρα.
Εκανε λόγο για τοποθέτηση της Ελλάδας στη θέση του πειραματόζωου, καθώς θεωρήθηκε ο αδύναμος κρίκος της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τους κερδοσκόπους.

"Ολοι οι Ελληνες συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών" είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η εθνική κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας.

"Θα κάνω τα πάντα για να μην χρεοκοπήσει η χώρα" είπε και ανέφερε με έμφαση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει υποχωρήσεις σε αυτό.

"Το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα στην κόκκινη γραμμή το συμφέρον της πατρίδας. Δεν έχω ζητήσει ποτέ να έρθω στην εξουσία για την εξουσία" είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο πιθανό πολιτικό κοστος από την λήψη των νέων μέτρων.

"Δεν ήταν επιλογή" είπε, "η λήψη μέτρων επι δικαίων και αδίκων. Η πραγματικότητα όμως μας υποχρέωσε να πάρουμε πολύ σκληρές αποφάσεις" .

Διευκρίνισε δε πως τα μέτρα περικοπών αφορούν τον Δημόσιο τομέα τον οποίο χαρακτήρισε "μεγάλο ασθενή" και τους συνταξιούχους" και έκανε λόγο για "νέο πατριωτισμό" που εκφράζεται από την αλληλεγγύη.

Ο Γ.Παπανδρέου, έκανε λόγο για τεράστια προβλήματα τα οποία παρέλαβε, αλλά τόνισε πως δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, αλλά για την προσπάθεια να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της στον πολίτη και στο διεθνές περιβάλλον και ανέφερε πως η πρόκειται για μία κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε εφαρμόζει μικρές και μεγάλες αλλαγές στο σύστημα που παρέλαβε.

Επίσης ανέφερε ότι θα ζητηθεί από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει σε λειτουργία τις διαδικασίες έτσι ώστε οι βουλευτές να παραιτηθούν από το δώρο στο μισθό τους, δίνοντας το παράδειγμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top