GuidePedia

0
ΝΔ : Τα νέα μέτρα “ομολογία βατερλώ των κυβερνητικών προβλέψεων και πολιτικών”
"Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ως “σωτηρία” της Ελλάδας, εκείνο που ως προχθές απέκλειε ως επιζήμιο και αχρείαστο: Επί πλέον δραστικά μέτρα περιστολής, πολύ χειρότερα από όσα ήδη πάρθηκαν και τα οποία ως προχθές κρίνονταν απολύτως “επαρκή”.

Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλώ προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης: Προέβλεψαν την φετινή ύφεση στο -0.3% και σήμερα παραδέχονται ότι η ύφεση θα είναι υπερδεκαπλάσια, θα φτάσει το -4%!

Μας διαβεβαίωναν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επαρκεί πλήρως, για φέτος. Τώρα ομολογούν ότι έχει ουσιαστικά αποτύχει και επιβάλουν νέα μέτρα πολύ πιο δραστικά, με νέες αυξήσεις εμμέσων φόρων και νέες περικοπές αμοιβών στο δημόσιο.

Σήμερα δίνουν πολύ μεγαλύτερη δόση από ένα “φάρμακο” που ήδη απέτυχε. Σήμερα κινδυνεύουμε περισσότερο από την υπερβολική δόση του “φάρμακου”, παρά από την ίδια την “ασθένεια”.

Επίπλέον, στα νέα μέτρα που ανακοινώνουν δεν υπάρχει αληθινός περιορισμός της σπατάλης, υπάρχουν μόνο περιορισμοί μισθών κι αυξήσεις φόρων, μέσα σε μια αγορά που ασφυκτιά σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης για τα ελληνικά δεδομένα.

Όλα, δηλαδή, εκείνα που θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει σύντομα το πρόβλημα του υπερδανεισμού της με τις δικές της δυνάμεις, ώστε να βγει από τη “μέγγενη” το ταχύτερο", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.


ΚΚΕ : "O κ. Παπανδρέου είπε ψέματα"

“Ήρθε η ώρα της μεγάλης και της αναντικατάστατης ευθύνης του λαού να αποδείξει ότι δεν πιστεύει τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης, ότι πιστεύει στο δίκιο του αγώνα του.

Είναι ψέμα αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου: Ότι τα μέτρα δεν θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα. Θα πλήξουν και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τις νέες εργασιακές σχέσεις, με το ασφαλιστικό, με την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον εκβιασμό της μεγάλης καπιταλιστικής εργοδοσίας.

Τα μέτρα δεν είναι για τρία χρόνια, σε λίγου βρεθεί με σκυμμένο το κεφάλι τότε η τραγωδία θα είναι ανυπολός μήνες θα τα αλλάξουν και θα τα ξαναλλάξουν”, δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Κ. Αϊβαλιώτης : "Αντιπυρετικά τα μέτρα"

"Οι αναμασημένες επώδυνες ιδέες του κ. Παπανδρέου σημαίνουν πολλά «αντιπυρετικά» αλλά «αντιγριπικό» κανένα. Μπορεί να ανακουφίζουν σήμερα, αλλά χωρίς ανάπτυξη, τα συμπτώματα θα είναι χειρότερα αύριο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης.


ΣΥΝ : "Πανικόβλητη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ"

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά πανικόβλητη και δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στην άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στις άγριες διαθέσεις του κεφαλαίου και των αγορών.

Παρουσιάζει ως μονόδρομο τη βύθιση της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, την κατάρρευση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την απαξίωση του υλικού και ανθρώπινου παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Αυτές οι εγκληματικές επιλογές δεν αφορούν την επόμενη τριετία. Μας βυθίζουν σε ένα τούνελ σκοτεινό, που θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις δύο επόμενες δεκαετίες.

Αυτές οι επιλογές που η κυβέρνηση συνδιαμόρφωσε με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. , σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα.

Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Είναι ο δρόμος της αναθέρμανσης της οικονομίας, της παραγωγικής της ανασυγκρότησης, με μια ριζικά αντίστροφη αναδιανομή του εισοδήματος, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να καλυφθεί από πόρους που θα προέρχονται από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τους χαμηλόμισθους και από τα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top