GuidePedia

0
Στην πανελλαδική δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε για «Το Βήμα» η εταιρεία Κάπα Research, ο κ. Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 42,7% έναντι 24,1% του κ. Αντ. Σαμαρά. Επίσης το ΠαΣοΚ εξακολουθεί να προηγείται με 10,1 ποσοστιαίες μονάδες από τη ΝΔ συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις του 30,7% των ερωτηθέντων έναντι 20,65% της ΝΔ, 6,7% του ΚΚΕ, 4,2% του ΛΑΟΣ και 3,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μεγάλη έκπληξη της δημοσκόπησης, βρίσκεται στην εικόνα πού έχουν οι πολίτες, για τον τρόπο «πολιτικής συμπεριφοράς» στη δύσκολη περίοδο.
‘Έτσι, αξιολογώντας τη στάση των κομμάτων που εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή, θεωρούν ότι την πιο υπεύθυνη συμπεριφορά έχει το ΠαΣοΚ με ποσοστό 46.6 %, και αμέσως μετά ο ΛΑΟΣ με 39,9%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τη ΝΔ με 27,9%!


Για την «απόδοση» των κομμάτων, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (64,6%) δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένη από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουν (57,1%) ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν τις εκλογές κέρδιζε η ΝΔ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι φήμες για ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης μετά τη ψήφιση της συμφωνίας για το δάνειο από τη Βουλή..Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει καταλήξει στο σχήμα της νέας κυβέρνησης

Στη δημοσκόπηση, και στο ερώτημα, ποιοι θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί υπουργοί, , στην κατάταξη προηγείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ακολουθούν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top