GuidePedia

0
Ογούρ Τσεβίζογλου: «Μπορώ να ρίξω το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Μπασμπούγ. Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω στο αεροδρόμιο, ακόμη και να σκοτώσω τον Ερντογάν την ίδια μέρα, παρόλο που ξέρω ότι θα πάω φυλακή»
Την προφυλάκιση τριών απόστρατων στρατηγών κι ενός συνταγματάρχη για συμμετοχή στο σχέδιο «Βαριοπούλα» διέταξε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Ανάμεσά τους ο πρώην γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στρατηγός ε.α. Σουκρού Σαριισίκ.

Στο μεταξύ, όπως έγραφε η «Ζαμάν», άφωνη άφησε την Τουρκία η δημοσιοποίηση μαγνητοφωνημένης συνομιλίας ενός ταγματάρχη, του Ογούρ Τσεβίζογλου, ο οποίος φέρεται να ζητάει από τους συνωμότες «10 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει τα παιδιά του», προκειμένου να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, στρατηγό Μπασμπούγ! «Μπορώ να ρίξω το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Μπασμπούγ.

Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω στο αεροδρόμιο, ακόμη και να σκοτώσω τον Ερντογάν την ίδια μέρα, παρόλο που ξέρω ότι θα πάω φυλακή», φέρεται να λέει ο Τσεβίζογλου στο τηλεφώνημα, που όλα δείχνουν ότι υποκλάπηκε από μυστικές υπηρεσίες που ελέγχει η κυβέρνηση.
ΕΘΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top